Ελλάδα

Συνελήφθη 44χρονος που είχε διαπράξει 13 ένοπλες ληστείες στην Αττική - Βίντεο ντοκουμέντο

Συνελήφθη 44χρονος που είχε διαπράξει 13 ένοπλες ληστείες στην Αττική - Βίντεο ντοκουμέντο
Από τον Αύγουστο του 2024 διέπραττε συστηματικές ένοπλες ληστείες στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας, ο δράστης χρησιμοποιούσε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα για να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματα του, και χτυπούσε σε φαρμακεία, ξενοδοχεία και άλλα καταστήματα. Οι ληστείες συνήθως εκτελούνταν απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Η μέθοδος δράσης του προέβλεπε την κατόπτευση του χώρου πριν την επέμβαση, όπου ο δράστης προσέγγιζε και απειλούσε τα θύματά του είτε με όπλο είτε με μαχαίρι, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Η αυτοπροστασία του ήταν εντυπωσιακή, καθώς φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, χρησιμοποιώντας κράνος, μάσκες και γυαλιά, καταφέροντας έτσι να μειώσει τις πιθανότητες αναγνώρισής του.

Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε τελικά να τον εντοπίσει στις 15 Οκτωβρίου 2024, έξω από την κατοικία του στο Μαρούσι. Στην έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν διάφορα στοιχεία που συνδέονται με τις αξιόποινες πράξεις, όπως όπλο ρέπλικα και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο κατηγορουμενος είχε διαπράξει 13 ένοπλες ληστείες και 5 απόπειρες σε Βορειοανατολική Αττική από τις 13 Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου αποκομίζοντας συνολικά 4.180 ευρώ.