Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νέες αποκαλύψεις για τον συζυγοκτόνο - «Επικίνδυνος άνθρωπος, υπήρξαν φόβοι αυτοκτονίας»

Γλυκά Νερά: Νέες αποκαλύψεις για τον συζυγοκτόνο - «Επικίνδυνος άνθρωπος, υπήρξαν φόβοι αυτοκτονίας»
Ο αγγλικός Τύπος συνεχίζει τα ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η «Sun» αποκαλύπτει το γιατί ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δε μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο από την Αλόννησο, κάνοντας αναφορά για έναν επικίνδυνο άνθρωπο, που ήταν ικανός να κάνει τα πάντα, ενώ υπήρχαν φόβοι για αυτοκτονία του.

Με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλου συνεχίζουν να ασχολούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, με την «Sun» να χαρακτηρίζει «επικίνδυνο άνθρωπο» τον 32χρονο πιλότο σε σχετικό δημοσίευμά της.

Η αγγλική εφημερίδα αποκαλύπτει το γιατί ο συζυγοκτόνος δε μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο από την Αλόννησο, καθώς υπήρχαν φόβοι για αυτοκτονία του. Οι Αστυνομικοί τον είχαν ικανό να επιχειρήσει να το καταρρίψει, σε μία προσπάθεια να αυτοκτονήσει.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται αστυνομική πηγή για την επιχείρηση μεταφοράς του Αναγνωστόπουλου από την Αλόννησο στην Αθήνα λίγο πριν την ομολογία, μετά το μνημόσυνο της Καρολάιν.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι αστυνομικοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση αυτή γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

Όπως αναφέρεται, επίσης, «οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν τον δολοφόνο της Καρολάιν Κράουτς με το ελικόπτερο της αστυνομίας, καθώς ανησυχούσαν ότι μπορεί να προσπαθούσε να το καταρρίψει επιχειρώντας να αυτοκτονήσει».

«Είχαμε σχεδιάσει την επιχείρηση με κάθε λεπτομέρεια. Δεν θα παίρναμε κανένα ρίσκο. Η σχέση μας είχε αναπτυχθεί και γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο άνθρωπο που ήταν ικανός για τα πάντα», αναφέρει πηγή που επικαλείται η «Sun».

eglima glika nera thema sun

Η αγγλική εφημερίδα δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για τον συζυγοκτόνο, που επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο επιχειρώντας να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη. Η εφημερίδα φιλοξένησε, μάλιστα, δήλωση αστυνομικού, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ η σχεδιαζόμενη επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά του πιλότου από την Αλόννησο, όπου είχε πάει για το μνημόσυνο της Καρολάιν, στην Αθήνα, δεν μπορούσε να αποκαλυφθεί, οι ερευνητές συνειδητοποίησαν ότι είχαν να κάνουν με έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

«Σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια», αναφέρεται και συμπληρώνεται πως «δεν θα παίρναμε κανένα ρίσκο. Η σχέση μας είχε χτιστεί πάνω στην εμπιστοσύνη και γνωρίζαμε σε εκείνο το σημείο ότι το συγκεκριμένο άτομο, είναι ένας επικίνδυνος άνδρας. Ήταν ικανός για τα πάντα».

Η «Sun» στέκεται στο γεγονός ότι η 20χρονη Καρολάιν στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της, ενώ το κοριτσάκι τους ήταν ξαπλωμένο δίπλα. Στη συνέχεια ο πιλότος σκηνοθέτησε μία σκηνή υποτιθέμενης ληστείας στη μεζονέτα όπου διέμεναν, στα Γλυκά Νερά.

«Την ημέρα εκείνη της προσαγωγής του στην Αθήνα, ο εκπαιδευμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο πιλότος δεν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο -όπως είχε αναφερθεί αρχικά- αλλά με πλοίο και στη συνέχεια με αεροπλάνο. Αυτό έγινε εξαιτίας του φόβου ότι θα μπορούσε να καταρρίψει το ελικόπτερο, αντιλαμβανόμενος ότι η αστυνομία επιτέλους τον είχε υποπτευθεί και ο χρόνος του τελείωνε», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Sun» και συμπληρώνει: «Η εικόνα που έχει μείνει χαραγμένη από εκείνη την ημέρα στην Αλόννησο, είναι αυτή του πιλότου να αγκαλιάζει με θράσος τη μητέρα της Καρολάιν, που δολοφόνησε ο ίδιος με τα χέρια του. Λίγες ώρες αργότερα θα ομολογούσε τη φρικτή δολοφονία».

Υπενθυμίζεται ότι σχετικές αποκαλύψεις για το ημερολόγιο της Καρολάιν είχε κάνει και η «Daily Mail», υπογραμμίζοντας: «Με κωδικές ονομασίες αναφερόταν στον δολοφόνο της, τον περιέγραφε ως εξαιρετικά επικίνδυνο».