Ελλάδα

Απίστευτο αλλά... σωτήριο: Ναυαγοσώστης στην Κρήτη έσωσε την ίδια κολυμβήτρια, στο ίδιο σημείο, ένα χρόνο μετά

eurokinissi eurokinissi
Δεν πίστευε στα μάτια του ο ναυαγοσώστης Γιώργος Μακριδάκης, όταν το μεσημέρι της Κυριακής έσωσε από τα φουρτουνιασμένα κύματα στη Σταλίδα Ηρακλείου μια ηλικιωμένη γυναίκα, λίγο πριν πνιγεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που της είχε σώσει τη ζωή, πριν από ένα χρόνο ξανά στην ίδια παραλία, όταν και πάλι αψήφησε τον κίνδυνο και παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Η 75χρονη Ρωσίδα, μόνιμη κάτοικος της περιοχής, κατέβηκε και την Κυριακή στην παραλία για να κάνει μπάνιο, αλλά τα ρεύματα που επικρατούσαν, έκαναν δύσκολη την προσπάθεια της να βγει στη στεριά.

Ο ναυαγοσώστης βούτηξε στα νερά και όταν την ανέσυρε, διαπίστωσε έκπληκτος πως και πέρσι την είχε σώσει ξανά, στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Ήταν τέτοια η έκπληξη του, που όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, όταν την αναγνώρισε της είπε «πάλι εσύ… ξανά», σπεύδοντας να την βγάλει έξω από την υποθαλάσσια τάφρο στην οποία είχε κολλήσει.

Ο ναυαγοσώστης χαριτολογώντας χαρακτήρισε τη Ρωσίδα ως την... καλύτερη πελάτισσα του, και της ζήτησε να μην ξανακάνει μπάνιο σε τέτοιες συνθήκες, εάν δεν παίρνει και τη σύμφωνη γνώμη των ναυαγοσωστών.