Ελλάδα

«Μπλόκο» με αυστηρά πρόστιμα σε κορονοπάρτι σε σπίτια σε όλη τη χώρα

pexels pexels
Σε lockdown μπήκε από σήμερα η Μύκονος, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων και τα ..κορονοπάρτι πέρα από τα τυπικά πρόστιμα, έφεραν και περιοριστικά μέτρα στο νησί.

Αυστηρά μέτρα στη Μύκονο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Παράλληλα υπό τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα και την σταδιακή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

«Βρόχη» τα πρόστιμα τις τελευταίες ημέρες

«Βροχή» έχουν πέσει, το τελευταίο διάστημα, τα πρόστιμα. Μετά την αναβολή των event σε beach μπαρ του Αλίμου, από τα πάρτι του οποίου προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, σφραγίστηκε και δεύτερο κέντρο της περιοχής.

Παράλληλα στην Ζάκυνθο το λιμενικό έκανε έφοδο σε κορονοπάρτι που γινόταν εν πλω με τουρίστες.

Μάλιστα, οι διοργανωτές της κρουαζιέρας, είχαν κυκλοφορήσει πρόσκληση στο διαδίκτυο και στα social media και καλούσαν τους τουρίστες σε πάρτι εν πλω.

Σάλο έχει προκαλέσει η διοργάνωση κορονοπάρτι και σε βίλες της Μυκόνου, το τελευταίο διάστημα, όπου χιλιάδες νέοι στιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας και φυσικά χωρίς να έχουν παρθεί τα μέτρα προστασίας.

Οι νεαρές ηλικίες οδηγούν το νέο αυτό πανδημικό κύμα. Αφού ο μέσος όρος νόσησης έχει πέσει αισθητά  8 στα 10 νέα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» αφορούν σε νέους κάτω των 39 ετών.

Μάλιστα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου είχε τονίσει πριν λίγες ημέρες ότι οι νέοι που γυρίζουν από τα νησιά μεταδίδουν τον ιό σε συγγενείς.