Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα: Παραμένει δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Κάηκαν σπίτια στη Μεσσηνία (βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα: Παραμένει δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Κάηκαν σπίτια στη Μεσσηνία (βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI
Αμέτρητα παραμένουν τα μέτωπα φωτιάς σε όλη την Ελλάδα, κάηκαν σπίτια στη Μεσσηνία, δείτε τι συμβαίνει σε όλες τις περιοχές. Παραμένει δραματική η κατάσταση στην Εύβοια, έφτασε στη θάλασσα στα Βασιλικά η φωτιά και γύρισε ξανά προς Στροφυλιά.

Τα μέτωπα φωτιάς είναι αμέτρητα σε όλη την Ελλάδα με τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις να επιχειρούν σε πολλές περιοχές και εκτός της Αττικής. Η κατάσταση παραμένει δραματική σε πολλές περιοχές, κάηκαν σπίτια στη Μεσσηνία. Δείτε τι συμβαίνει σε όλα τα μέτωπα. Δραματική παραμένει η κατάσταση και στην Εύβοια, έφτασε στη θάλασσα στα Βασιλικά η φωτιά και γύρισε ξανά προς Στροφυλιά.

Διπλό μέτωπο φωτιάς στη Μεσσηνία – Κάηκαν σπίτια στο Καρνάσι

Δαματικές είναι οι στιγμές στη Μεσσηνία αφού είναι αντιμέτωπη με διπλό μέτωπο φωτιάς. Το ένα μέτωπο είναι στο Μουζάκι Τριφυλλίας και η κατάσταση είναι σοβαρή, ενώ την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στην Άνθεια Μεσσηνίας, ωστόσο με έγκαιρη κινητοποίηση έχει περιοριστεί πολύ.

Για την ώρα έχουν εκκενωθεί Μέλπεια και Χράνοι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

«Συνεχίζονται τα παλιά και έχουμε και δύο καινούργια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

Όπως ανέφερε υπάρχει μια φωτιά στο Μουζάκι της Τριφυλίας που συνεχίζει και καίει σε μια χαράδρα «παρά την προσπάθεια αγροτών και πυροσβεστικής».

Κι ακόμα μια στην Άνθεια η οποία με τη βοήθεια των ντόπιω, της Καλαμάτας και της πυροσβεστικής έχει περιοριστεί στα 30 στρέμματα.

Οι παλιές στην Άνω Μεσσηνία συνεχίζονται. Τα μέτωπα είναι πολλά. Η φωτιά πέρασε μέσα από ένα χωριό. Καήκαν τρία σπίτια. Ενώ η φωτιά συνεχίζει προς την Κοινότητα Δεσσύλα.

«Ο κίνδυνος έχει φύγει από το μεγάλο κεφαλοχώρι της περιοχής το Διαβολίτσι», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε σε ηλικιωμένους ανθρώπους που αρνούνταν σθεναρά να αφήσουν τις κατοικίες τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Στην Άνω Μεσσηνία η φωτιά έχει περάσει και προς την Αρκαδία. Γίνονται προσπάθειες να ελεγχθούν. Η πυροσβεστική κάνει ό,τι μπορεί. Υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Αργότερα θα έχει και ισχυρούς ανέμους», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση με εκείνη το 2007, σημείωσε ότι δεν είναι τόσο δραματική όσο εκείνη τη χρονιά.

Στο μεταξύ συνεχίζουν να καίνε τα μέτωπα στην Άνω Μεσσηνία, με τη φωτιά να περνά μέσα από το Καρνάσι και να καίγονται σπίτια εκεί.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή εκεί είναι γεμάτη με βελανιδιές, μαύρο πεύκος και καστανιές, γεγονός που την κάνει πιο εύφλεκτη.

{https://www.youtube.com/watch?v=HCgksGEvH2Q}

«Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις φωτιές στη Μεσσηνία», λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και όπως επισημαίνει, «τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

Σχετικά με την φωτιά στην 'Ανθεια Καλαμάτας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίοι βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στα μέτωπα στις κοινότητες Καρνάσι και 'Ανθεια, μεταφέροντας νερό με τα αγροτικά τους μηχανήματα».

Εύβοια: Στη Στροφυλιά φθάνει η φωτιά, μάχη ώστε οι φλόγες να μείνουν μακριά από το Μαντούδι - 631 διασωθέντες από παραθαλάσσια χωριά

Η τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα.

Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

Κατά πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Στην ανατολική πλευρά, όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στον άξονα Σκεπαστή-Αγία Άννα, η φωτιά μπήκε στο χωριό. Άλλο κινήθηκε προς Στροφυλιά και κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση της.

Δόθηκε μάχη για να ανοίξει ο δρόμος από Στροφυλιά προς Αγία Άννα, που είχε κλείσει. Εξασφαλίστηκε διάβαση για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Αντιπυρική ζώνη δημιουργήθηκε γύρω από το χωριό Φαράκλα.

Κάτοικοι, στην παραλία της Αγίας Άννας, απομακρύνθηκαν - 631 μέχρι το πρωί τηε Παρασκευής (06/08) - από τη θάλασσα. Αποφασίστηκε να διαμορφωθούν χώροι στο δημαρχείο Μαντουδίου για να φιλοξενηθούν περίπου 150 κάτοικοι που κρίθηκε αναγκαίο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκατοντάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

«Απελπιστική» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοτζιάς που μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ σημειώνει πως «η ταχύτητα της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη χωρίς όμως να πνέουν αυτή τη στιγμή ισχυροί άνεμοι. Αν δεν μας στείλουν εναέρια μέσα για να σταματήσουμε τις φλόγες η φωτιά θα καταλήξει στη θάλασσα».

«Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες και η φωτιά τα κατέστρεψε όλα» Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. Άγγελο Μισιρλή, «τις προηγούμενες μέρες και ώρες προσπαθούσαμε να συγκροτήσουμε την άμυνά μας με αντιπυρικές ζώνες. Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά τα κατέστρεψε όλα».

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Β. Εύβοια αυτή την στιγμή επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου ενώ στην περιοχή άρχισε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

«Εκατό χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη σε μία νύχτα – Η περίμετρος της φωτιάς είναι 100 χλμ.»

«Καταστρεφόμαστε. Εκατό χιλιάδες στρέμματα δάσους, κατοικίες, χωράφια γίνανε στάχτη σε μία νύχτα. Καταστράφηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου. Φωνάζαμε τρεις ημέρες γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη να σωθεί ο τόπος μας. Ήταν επιτακτική ανάγκη να σωθεί ο τόπος μας. Καταστράφηκε η Βόρεια Εύβοια. Καταστρέφεται ο νομός», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Και όπως κατήγγειλε στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο» οι περιουσίες του κόσμου πήγαν στράφι. «Εκατοντάδες σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός και μπροστά μας συνεχίζονται να καίγονται καταστήματα, σπίτια και να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς. Έλεος».

Είναι ολοκαύτωμα – Δεν μπορεί να αντιδράσει κανείς

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη, ο κόσμος έχει αγανακτήσει. «Ευτυχώς χθες εκκενώσαμε τις κατασκηνώσεις, την παραλία της Αγίας Άννας, τα ξενοδοχεία και φύγανε πάνω από 4.000 – 5.000 κόσμος, πριν φτάσει το μέτωπο, αλλιώς θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Αυτή την στιγμή καίγονται σπίτια σε όλο τον δήμο: στην Κερασιά, το Αχλάδι, στις Παπάδες, στην παραλία της Αγίας Άννας. Ένα ολοκαύτωμα. Δεν μπορεί να αντιδράσει κανείς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ελάχιστες, για να καταλάβετε ότι υπάρχουν χωριά που δεν υπάρχει πυροσβεστικό. Πολεμούν οι άνθρωποι με νύχια και με δόντια για να σώσουν ότι μπορούν να σώσουν. Άνθρωποι κινδυνεύουν για να σώζουν τα σπίτια τους . Οι περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και δεν ξέρω τι ακόμα θα βρούμε μπροστά μας».

Είναι τέτοια η μανία της πύρινης λαίλαπας που η περίμετρός της εκτείνεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, πάνω από 100 χλμ. Ουσιαστικά καίγεται όλη η Βόρεια Εύβοια».

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες στην Ηλεία

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες στην Ηλεία, εκεί όπου την Πέμπτη (05/08) πέρασε δύσκολες στιγμές το χωριό Λάλας. Η εικόνα που υπάρχει με το πρώτο φως της ημέρας είναι τα ενεργά μέτωπα στα χωριά Κολίρι και Λαμπέτι Πύργου, στη Λιναριά Αρχ. Ολυμπίας, στην περιοχή του Λάλα και στην ευρύτερη περιοχή Κρυονερίου και Χελιδονίου.

Οι πυροσβέστες αν και βρίσκονται στη μάχη, προσπαθούν να πάρουν μικρές ανάσες καθώς σε λίγες ώρες με την ενίσχυση των ανέμων από ΒΔ διευθύνσεις αναμένονται αρκετές αναζωπυρώσεις και κίνδυνος και για νέα μέτωπα.

Ανατολική Μάνη: Προληπτική εκκένωση επτά κοινοτήτων λόγω της φωτιάς στην Καστάνια

Στην προληπτική εκκένωση επτά κοινοτήτων στην ανατολική Μάνη έχει ζητήσει τις τελευταίες ώρες η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή και η οποία εκδηλώθηκε πριν από τρεις ημέρες στην περιοχή Καστάνια, της Λακωνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγινε εισήγηση για την εκκένωση των κοινοτήτων Βαθύ, Καμάρες, Κρήνη, Γέρμα, Καρέα, Κρυονέρι και Σκαμνάνι, ενώ νωρίτερα είχε υπάρξει εισήγηση για την προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων, Μυρσίνη, Κονάκια και Σιδηρόκαστρο.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 47 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Φωκίδα: Μαίνεται ανεξέλγκτη σε μέτωπο 8χλμ η φωτιά

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στον Δήμο Δωρίδας στη Φωκίδα. Το μέτωπο της φωτιάς εκτέινεται σε πάνω απο 8 χιλιόμετρα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο.Το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς έχει γίνει ορατό από την απέναντι πλευρά του Κορινθιακού.

Ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης περιέγραψε την κατάσταση ως απελπιστική λέγοντας ότι«Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει». Ο κ. Καπεντζώνης έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ενισχυθούν οι επίγειες αλλά και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς όπως ανέφερε, «παλεύουμε με τα νύχια και ό,τι μέσα μπορούμε να βρούμε, καθώς πολλά από αυτά έχουν φύγει για Αθήνα και Εύβοια».

Η φωτιά ξεκίνησε χθες από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του Τολοφώνα. Με μήνυμα μέσω του 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Επίσης έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις, καθώς η πυρκαγιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών.

Λάρισα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε από την Πέμπτη (05/08) και στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 6 υδροφόρα οχήματα και 5 πεζοπόρα της Πυροσβεστικής.

Στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς συνδράμουν οι Δήμοι Ελασσόνας και Σερβίων Κοζάνης.

Κοζάνη: Τα πύρινα μέτωπα και η μάχη με την φωτιά

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην ορεινή περιοχή του Σαρανταπόρου του Δήμου Σερβίων, όπου εκδηλώθηκε φωτιά, στα όρια των Π.Ε Κοζάνης Λάρισας κοντά σε κατοικημένες περιοχές, για να αποφευχθεί, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες, η είσοδος της στην Κοινότητα Μεταξά. Σύμφωνα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξά Γιάννης Βλαχάβας στην ΕΡΤ Κοζάνης, αν και η απόσταση του χωριού από το σημείο της πυρκαγιάς ήταν αρκετά μακρινή υπήρξε ανησυχία των κατοίκων να μην προχωρήσει προς την περιοχή λόγω της φοράς των ανέμων, με την κινητοποίηση να είναι άμεση.

Ωστόσο ανησυχία υπήρξε και στην περιοχή της Ελάτης Σερβίων, όπου παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Εθελοντές και διασώστες, φοβούμενοι τυχόν αναζωπυρώσεις της φωτιάς από την πλευρά του Δήμου Δεσκάτης.

Εν τω μεταξύ χωρίς ρεύμα έμειναν για 1 ώρα περίπου, περιοχές του Δήμου Σερβίων αλλά και η πόλη των Σερβίων, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να φτάνουν άμεσα στο σημείο της βλάβης στον υποσταθμό που για άγνωστη ακόμα αιτία βγήκε εκτός.

Ζωοδόχος Πηγή- Δήμος Κοζάνης

Στο μέτωπο της φωτιάς του Οροπεδίου της Ζωοδόχου Πηγής το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει κατεύθυνση προς το δάσος του Τετραλόφου είναι υπό έλεγχο, με τις αντιπυρικές ζώνες που διάνοιξαν στην περιοχή με την συνδρομή πυροσβεστών και μηχανημάτων που επιχειρούν από την στιγμή που αναζωπυρώθηκε η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων. Παραμένουν ωστόσο πολλές διάσπαρτες εστίες περιμετρικά του οροπεδίου που αναζωπυρώθηκαν επίσης λόγω των ανέμων και συνεχίζουν να καίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις και συστάδες δέντρων ενώ ιδιαίτερα ανήσυχοι παραμένουν οι πατατοπαραγωγοί του Πολυμύλου για την εξέλιξη της φωτιάς.

Δήμος Βοΐου -Πεντάλοφος

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην περιοχή του Δήμου Βοΐου στην δασική περιοχή του Πενταλόφου που η φωτιά συνεχίζει να καίει το δάσος ενώ μεγάλη είναι η δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή. Συγκινητική είναι η προσφορά των εθελοντών και των πολιτών στις περιοχές που δοκιμάζονται από την φωτιά.

Μάλιστα στην περιοχή του Δήμου Βοΐου όπου βρίσκονται κοντά στους 90 και πλέον πυροσβέστες και επιχειρούν από την περασμένη Κυριακή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, μεταφέρουν φαγητό και νερό τόσο οι Πενταλοφίτες, αλλά και κάτοικοι της ορεινής περιοχής. Ενώ κάλεσμα για την συγκέντρωση ειδών όπως παγωμένα νερά κρουασάν, μπισκότα κονσέρβες θα μεταφέρουν αύριο 6 Αυγούστου , οι κάτοικοι του Τσοτυλίου και της Νεάπολης στο σημείο όπου βρίσκονται οι πυροσβέστες θέλοντας να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στην μεγάλη μάχη να σωθεί το δάσος της περιοχής.

Διακοπές κυκλοφορίας στην Εθνική Κόρινθο-Καλαμάτα, φωτιά στην Αρκαδία

Διεκόπη, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας εξαιτίας της φωτιάς, στην περιοχή Χράνοι Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 και 210,6.

Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Χράνοι πρόκειται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε από την πυρκαγιά στην Μέλπεια Μεσσηνίας και στην περιοχή επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, στα εξής σημεία:

- Στο 199ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα (κόμβος Παραδείσια) για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

- Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος της κοινότητας Αλλαγή Μεσσηνίας, πριν από την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, στις προαναφερόμενες χιλιομετρικές θέσεις, όπως και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Πόσες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και πού

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη Βόρεια Εύβοια, 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στην Αρχαία Ολυμπία, 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός και η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας, σε Καστανιά και Καρυούπολη επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη (05/08) στην περιοχή Λιμογάρδι Φθιώτιδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr, ilialive.gr)