Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: 1.300 παιδιά θα κάνουν μάθημα στα νέα νηπιαγωγεία

Δήμος Αθηναίων: 1.300 παιδιά θα κάνουν μάθημα στα νέα νηπιαγωγεία
Με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, περίπου 1.300 παιδιά από όλες τις γειτονιές της Αθήνας που εντάσσονται στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ξεκινούν μαθήματα στα νέα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων.

Όπως κάνει γνωστό ο Δήμος Αθηναίων, 1.300 παιδιά της προσχολικής ηλικίας αποκτούν για πρώτη φορά στέγη, καθώς μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του «κατέβαλε, μέσα στο καλοκαίρι, τιτάνια προσπάθεια, παραδίδοντας συνολικά 13 σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση».

Το πρωί της Δευτέρας (13/9) ο Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησε τον αγιασμό στο 152ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Δαγκλή και Ζερβουδάκη και στη συνέχεια στο 153ο και στο 154ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Ιακωβάτων. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς παιδιών της προσχολικής εκπαίδευσης, «που για πρώτη φορά φέτος τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, παρέχοντας στα παιδιά τους την ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα σχολικά κτίρια», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του.

Κατά την επίσκεψή του στα σχολεία, ο Κ. Μπακογιάννης ευχήθηκε στους μαθητές μία καλή, δημιουργική σχολική χρονιά και μεταξύ άλλων τόνισε πως φέτος «υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, μία ποιοτική διαφορά» καθώς «1.300 μικροί Αθηναίοι απέκτησαν σχολική στέγη, διότι πλέον στην Αθήνα εφαρμόζεται κάτι που όλοι λέγαμε ότι δεν μπορεί να γίνει: Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση». Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ακόμη ότι «οι εικόνες αυτές, τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που πολέμησαν τόσο λυσσαλέα αυτά τα νηπιαγωγεία».

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ακόμη ότι σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας «δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης, ώστε ο στόχος να έχει επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια».