Ελλάδα

Νέα σοβαρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μολότοφ, πέτρες, ξύλο και χημικά - Ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής (βίντεο)

Νέα σοβαρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μολότοφ, πέτρες, ξύλο και χημικά - Ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής (βίντεο)
Νέα βίαια επεισόδεια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ μέσα από το σχολείο, με την ΕΛΑΣ να απαντά με χημικά

Δύο ελαφρά τραυματίες - παιδιά 15 και 17 ετών - αλλά και πέντε προσαγωγές, με τις τρεις να μετατρέπονται σε συλλήψεις, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν  νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. 

Για δεύτερη ημέρα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον χώρο έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου κουκουλοφόροι μέσα από το προαύλιο του σχολείου προέβησαν σε διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα εις βάρος όμαδας φοιτητών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με το GrTimes, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν νωρίτερα, κάνοντας χρήση χημικών, σε αντίθεση με χθες, οπότε και διατήρησαν κατά βάση τον ρόλο του παρατηρητή.

Η επέμβαση της ΕΛΑΣ οδήγησε τα άτομα που προκάλεσαν την επίθεση πίσω στο εσωτερικό του σχολείου, από όπου κατά διαστήματα κάνουν ρίψεις αντικειμένων.

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους καταληψίες

Με χθεσινή του ανακοίνωση, το «Μέτωπο Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής προσέφερε πολιτική στήριξη στην επίθεση που εξαπέλυσαν κουκουλουφόροι σε φοιτητές, επιβεβαιώνοντας τους φόβους πως στους κόλπους των μαθητών βρίσκονται ακροδεξιά στοιχεία.

Το Μετώπο Νεολαίας «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς.

Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της “ταξικούς επαναστάτες”».