Ελλάδα

Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Φωτογραφία: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ
Στη μια παρά τέταρτο έγινε η καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 5-7 άτομα φορώντας κουκούλες έφτασαν πεζή στο σπίτι στου Παπάγου και πέταξαν τουλάχιστον πέντε μολότοφ προς το αυτοκίνητο που ήταν ο Αστυνομικός φρουρός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι και το πρόσωπο.

Ο 42χρονος αστυνομικός υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού και έχει μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομειο.

Το συμβατικό όχημα έγινε παρανάλωμα του πυρός με τις φλόγες να επεκτείνονται και σε ένα δέντρο έξω από την πολυκατοικία. Στο σημείο ακούγονταν φωνές «καιγόμαστε,καιγόμαστε». Ανάστατοι οι ένοικοι των γύρω σπιτιών προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες με πυροσβεστήρες και λάστιχα.

Γειτόνισσα της προέδρου του Αρείου Πάγου περιέγραψε στο Dnews τις εφιαλτικές στιγμές:

«Κοιμόμασταν και ακούσαμε τον θόρυβο. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν παιδιά επειδή περνάνε συχνά και πετάνε πράγματα, που κάνουν βόλτες και μπορεί να πετάξουν τενεκεδάκι κανένα μπουκάλι. Οπότε θεώρησα ότι είναι κάτι τέτοιο.

»Ακούσαμε ένα μπαμ και άκουσα και κάτι φωνές, σαν κοροϊδευτικές, σαν παιχνίδι οπότε αυτό νόμιζα. Μετά άκουσα φωνές καιγομαστε, επειδή ήταν δίπλα στο δωμάτιό μου βγήκα είδα φωτιά στα δέντρα, βγήκε ο σύντροφός μου με πυροσβεστήρες, και κάποιοι μετα λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά από τα δέντρα.

4314045_6aa5b.jpg

»Το παιδί της αστυνομίας ευτυχώς ήρθαν πολύ γρήγορα και το πήραν. Είδα το αυτοκίνητο να καιγεται. Ξέρω από τον φίλο μου ότι προσπαθούσαν με τον πυροσβεστήρα να σβήσει το φωτιά. Δεν είδα κανέναν, είχα πάθει πανικό με τις φωτιές. Ήμουν σίγουρη ότι θα καεί το σπίτι μου. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Από ό,τι άκουσα πρέπει να ήρθαν από το δασάκι».

Προκαλεί ερωτήματα πάντως το πώς κατάφεραν οι δράστες να φτάσουν ανενόχλητοι έξω από το σπίτι της ανωτάτης δικαστικού να ρίξουν τις μολότοφ και να εξαφανιστούν.

Η αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την υπόθεση ψάχνει βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που θα οδηγήσουν στα ίχνη των κουκουλοφόρων.

Τα ξημερώματα έγιναν 9 προσαγωγές ατόμων ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=TjVrFLlaaUY&ab_channel=Dnews}