Ελλάδα

«Δεν ανήκω σε ακροδεξιά οργάνωση»: Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ

«Δεν ανήκω σε ακροδεξιά οργάνωση»: Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Στην προανακριτική του απολογία, ο 30χρονος, που συνελήφθη με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση εναντίον των νεολαίων του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

«Δεν ανήκω πουθενά» ήταν η απάντηση του 30χρονου, σύμφωνα με το thestival, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Δικαστικό Μέγαρο.

 Υπενθυμίζεται πως αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, όταν χθες το βράδυ, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε, ενώ είχε ταυτοποιηθεί με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Από την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 4 άτομα για το συμβάν, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΝΕ.