Πολιτική

Το μεταναστευτικό απελευθερώνει τη Δεξιά της Δεξιάς - Τι δείχνουν οι επίσημες δηλώσεις

Το μεταναστευτικό απελευθερώνει τη Δεξιά της Δεξιάς - Τι δείχνουν οι επίσημες δηλώσεις
Στις εκλογές της Κυριακής στο Βραδεμβούργο, ο κίνδυνος μιας ακόμη νίκη της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» είναι ορατός. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 30%, ανεβάζοντας σημαντικά το ποσοστό που είχε το 2019 (23,5%).

Εάν αυτό συμβεί, ο πανικός της κυβέρνησης Σολτς (Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελεύθερων) ενόψει των εθνικών εκλογών που θα γίνουν το 2015 θα μεγαλώσει μαζί με την επιμονή τους σε επίδειξη πυγμής στο μεταναστευτικό.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ευχάριστη μόνο για την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη και εδώ για τις πολιτικές δυνάμεις δεξιά της ΝΔ που ξεδιπλώνουν την επένδυσή τους στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, με κραυγές για «εισβολείς» και «ξέφραγο αμπέλι».

Επειδή η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ απενοχοποιείται με την απειλή του Βερολίνου να στείλει πίσω στη χώρα μας όσους περισσότερους αιτούντες άσυλο μπορέσει, η προοπτική να κυριαρχήσει η ρητορική μίσους για τους «λαθρομετανάστες», όπως τους αποκαλούν, είναι περισσότερο από ρεαλιστική.

Η προπαγάνδα είναι ίδια για όλους όσοι κινούνται σ αυτό τον σκοτεινό χώρο, όπως δείχνουν τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα:

- Κ. Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Αφού έκανε ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι λαθρομετανάστες μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και όταν θέλουν, έρχεται ο (σσ κυβερνητικός εκπρόσωπος) κ. Μαρινάκης να μας πει ότι δεν θα γίνει σάκος του μποξ η Ελλάδα, επειδή η Γερμανία έχει την πρόθεση να επιστρέψει όλους τους λαθρομετανάστες στη χώρα μας (...) Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Μαρινάκης είναι ότι την υπογραφή την έβαλε ο κ. πρωθυπουργός. Αυτός είπε «ναι» στο να επιστρέφουν οι λαθρομετανάστες και έτσι η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατάντησαν την Ελλάδα, «Ελλαδιστάν»».

- Δ. Νατσιός, επικεφαλής της «Νίκης»: «Η Κυβέρνηση αντί να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί την μετεγκατάσταση κανενός παράνομου μετανάστη από την Γερμανία, ανακοινώνει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των συνόρων μας. Άλλη μία επικοινωνιακή απάτη. (...)

«Ο φράκτης επεκτείνεται αλλά η πατρίδα παραμένει ξέφραγο αμπέλι»

- Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρος «Φωνής Λογικής» (ανάρτηση):

«Ιταλική εισαγγελική πρόταση να καταδικαστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, σε 6 χρόνια φυλάκισης επειδή το 2019, ως υπουργός, απέτρεψε την αποβίβαση 147 λαθρομεταναστών. Με φασιστικές μεθόδους, δήθεν δημοκρατικά, επιβάλλουν την ισλαμοποίηση».

- Φαήλος Κρανιδιώτης, Νέα Δεξιά (ανάρτηση):

Ο Πρετεντέρης, ορθά, γράφει για «μεταναστευτική εισβολή». Όταν κάποιοι χρόνια τώρα, λέγαμε τα πράγματα με το όνομα τους ήμασταν «ακραίοι», «ισλαμοφοβικοί» κλπ για τους συνεργούς των διακινητών. Δεν πειράζει, ας αποκτήσουν όλοι κοινή λογική, στάση ανάσχεση της εισβολής και χαλάλι.

Κων/νος Μπογδάνος Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής (ανάρτηση):

Η κυβέρνησή μας πρώτα συμφώνησε και υπέγραψε να μας επιστρέφονται οι λαθρομετανάστες και τώρα δήθεν εξανίσταται διότι όντως μας τους στέλνουν πίσω. Τόσο απλά, τόση υποκρισία.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, «Πατριώτες» (ανάρτηση):

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ – ΠΟΛΕΜΟ; Καταγγέλλω τον Γεραπετρίτη ότι πέραν του ότι είναι Εθνικός Προδότης είναι και πράκτορας των Τούρκων. Επειδή δεν είχε κανένα επιχείρημα για τις απαράδεκτες παραχωρήσεις, προσπάθησε να φοβίσει… τον ελληνικό λαό με δήθεν… Πόλεμο! Ρε Γεραπετρίτη σου απαντώ: ΌΧΙ: 12νμ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ! Αν συνεχίσεις μαζί με το Μητσοτάκη θα έχουμε ΝΑΙ: ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ!