Ελλάδα

«Μπλόκο» στα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη, παρέμβαση Νικολάου για να σταματήσει τα βίντεο

«Μπλόκο» στα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη, παρέμβαση Νικολάου για να σταματήσει τα βίντεο
Φραγμό στα μηνύματα μίσους του Ηλία Κασιδιάρη επιχειρεί να θέσει το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, μετά από σχετική εισήγηση της Σοφίας Νικολάου

Τo Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού - έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα βίντεο του έγκλειστου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής - αποφάσισε τον έλεγχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και από σχετική παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου, το Συμβούλιο επέβαλε να επικοινωνεί μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία - όπως συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων - ακόμη και με πρόσωπα, για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με τρίτα πρόσωπα, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Σημειώνεται πως νωρίτερα με έγγραφό της προς τη διοίκηση των φυλακών, η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής ζητούσε να εξεταστεί το κατά ποσό μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και την υποκίνηση σε μίσος.

Τον περασμένο Μάιο άλλωστε η κα. Νικολάου είχε στείλει στον εισαγγελέα Λαμίας έγγραφο, ζητώντας γνωμάτευση για το εάν οι πολιτικές παρεμβάσεις Κασιδιάρη από τηλεφώνου συνιστούν αδίκημα.