Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση, σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρων (βίντεο)

EUROKINISSI EUROKINISSI
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη της Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάνννας Παλιοσπύρου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την Έφη Κακαράντζουλα έχει αρχίσει καθώς η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

{https://www.youtube.com/watch?v=8v4446zW5o0}

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση. Ο εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Το να είναι κάποιος ένορκος είναι τιμητικό, η ψήφος του μετράει όπως όλων των δικαστών. Ο νομοθέτης θέλησε να εκφράζεται ο λαός. Υπερτερείτε. Η Ιωάννα, γιατί έτσι έχει γίνει γνωστή, είναι ένα κορίτσι γενναίο. Συνεχίζει τη ζωή της, έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Άλλος άνθρωπος στη θέση της ενδεχομένως να έκανε άλλες σκέψεις. Αυτό το κορίτσι έχει αρχίσει και βοηθά πολύ κόσμο».

Την ώρα μάλιστα που ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής ξεκινούσε την αγόρευσή του, η κατηγορούμενη ζητούσε και τελικώς αποχωρούσε από την αίθουσα. «Έχουμε μαρτυρίες για αντικοινωνική συμπεριφορά. Μετά το έγκλημα που έκανε ανέβαινε στο τραπέζι και χόρευε. Σκεφτείτε για πόσο επικίνδυνο άτομο μιλάμε. Αυτό που ήθελε δεν ήταν μόνο να την σκοτώσει, αλλά να την σκοτώσει βασανιστικά. Ήθελε να την βλέπει να πεθαίνει λιώνοντας» ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας για την Έφη Κακαράντζουλα.

Το δικαστήριο, θα είναι μετά τις αγορεύσεις έτοιμο να ανακοινώσει την απόφασή του. Είναι παρόλα αυτά πιθανό να χρειαστούν ακόμα μια ή και δύο συνεδριάσεις μέχρι την ετυμηγορίας. Στην πρότασή του πάντως ο εισαγγελέας, ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αποφασίσουν υπέρ της ενοχής της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.