Ελλάδα

Πέραμα: «Ήταν σε θέση άμυνας και δικαιολογούνται οι πυροβολισμοί» λέει η υπεράσπιση των 7 αστυνομικών - Όλο το υπόμνημα (εικόνες)

Πέραμα: «Ήταν σε θέση άμυνας και δικαιολογούνται οι πυροβολισμοί» λέει η υπεράσπιση των 7 αστυνομικών - Όλο το υπόμνημα (εικόνες)
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για την δολοφονία του νεαρού Ρομά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στο Πέραμα. Αναλυτικά το απολογητικό υπόμνημα των 7 αστυνομικών.

Κατά την είσοδο τους πολυάριθμοι ομάδα αστυνομικών που βρίσκεται εδώ για να τους συμπαρασταθεί, τους χειροκρότησε ενώ έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, έχουν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας προς αποφύγει ενδεχομένων επεισοδίων με ομάδες Ρομά που έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στη γύρω περιοχή.

Το Dnews φέρνει στην δημοσιότητα το απολογητικό υπόμνημα των εφτά αστυνομικών, που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, με έναν 18χρονο νεκρό.

dikografia1

dikografia2

dikografia3

dikografia4

dikografia5

dikografia6

dikografia7

dikografia8

dikografia9

dikografia10

dikografia11

dikografia21

dikografia22

dikografia23

dikografia29

Το χρονικό της υπόθεσης

Η καταδίωξη ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη και σταμάτησε σε στενό του Περάματος, όταν το λευκό Hyundai έστριψε ανάποδα σε μονόδρομο και εγκλωβίστηκε από αστικό λεωφορείο που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασε καταδιωκόμενο από πέντε μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ που εκτελούσαν υπηρεσία στον Πειραιά και στη Δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 18χρονο οδηγό του οχήματος, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά τους προσπάθησε να τους εμβολίσει για να διαφύγει τη σύλληψη.