Ελλάδα

Ζάκυνθος: Σκληρές εικόνες από επιχείρηση της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο για παράνομους Κουβανούς (βίντεο)

Ζάκυνθος: Σκληρές εικόνες από επιχείρηση της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο για παράνομους Κουβανούς (βίντεο)
Ιδιαίτερα σκληρές είναι οι εικόνες από βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Rafael Alfaro Vizcaino, και προέρχονται από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου όπου η Αστυνομία έκανε ειδική επιχείρηση για παράνομους Κουβανούς

Στο βίντεο αυτό φαίνονται οι Κουβανοί, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να επιβιβαστούν σε πτήση για το Μιλάνο, να κάθονται στο πάτωμα του αεροδρομίου και οι αστυνομικοί να τους τραβούν από τα πόδια, προκειμένου να τους σηκώσουν και να τους βάλουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο. Εκεί θα κρατούνταν προσωρινά μέχρι να προχωρήσει η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία για την επιστροφή στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, 62 άτομα συνελήφθησαν συνολικά την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου μέσα σε λίγες ώρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Αρχών, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair με προορισμό το Μιλάνο, έχοντας πλαστά έγγραφα ή μη έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Για την ακρίβεια, 90 αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους Κουβανοί, χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες, ώστε να μην δώσουν στόχο, έφταναν στο αεροδρόμιο σταδιακά για να επιβιβαστούν στη συγκεκριμένη πτήση. Αρχικά, έφτασαν στο αεροδρόμιο 30-40 άτομα και στη συνέχεια, οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι 62 από αυτούς είχαν δείξει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Πιο αναλυτικά, στον έλεγχο σε ταυτότητες και διαβατήρια και στα έγγραφα που κατείχε ο καθένας, διαπιστώθηκε ότι οι 62 (όλοι Κουβανοί) δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ δύο εξ αυτών είχαν πλαστές ταυτότητες ισπανικών αρχών.

Ανάμεσά τους ήταν και οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Οι δύο συνελήφθησαν λόγω της πλαστότητας των εγγράφων που υπέδειξαν και για την παράνομη παραμονή στους στη χώρα και για τους υπόλοιπους 60 θα ακολουθηθεί διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/10).

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και προσωρινά οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού. Όπως αναφέρει το imerazante.gr, είχαν ταξιδέψει από τη Ρωσία στη Σερβία και από εκεί, στην Αθήνα.

Επίσης, από την ταυτοποίηση στοιχείων και τις δαχτυλοσκοπήσεις διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν προσπαθήσει κατά το παρελθόν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

NETWORK