Ελλάδα

Covid Free Gr Wallet: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται, βήμα βήμα πως θα κατεβάσετε το πιστοποιητικό (βίντεο)

Covid Free Gr Wallet: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται, βήμα βήμα πως θα κατεβάσετε το πιστοποιητικό (βίντεο)
Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet όπως είπε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Έχω ακούσει αναλυτικά τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας σχετικά με την ενίσχυση των ιατρικών – νοσηλευτικών μονάδων. Νομίζω ότι γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορεί να γίνει. Σε ό,τι αφορά στην απήχηση που έχει η ένταση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έμπρακτη απήχηση των αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται το τελευταίο διάστημα.

Για την πρώτη δόση υπήρξε αύξηση των ραντεβού τις τελευταίες ημέρες, αλλά και για την 3η δόση. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας ακόμα κινούνται με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας», είπε από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Απαντώντας σχετικά με το αν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει ανακοίνωση για υποχρεωτικότητα για την 3η δόση. Το πιστοποιητικό τώρα δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά αυτό είναι ιατρικό θέμα. Αν η ιατρική κοινότητα θέσει τέτοιο θέμα για ιατρικούς λόγους, θα το δούμε».

«Κάποιος για να κάνει την 3η δόση θα πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες από την ημερομηνία του δεύτερου ραντεβού τους. Για το μονοδοσικό είναι δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Αναμνηστική δόση δεν μπορεί να κάνει κάποιος νωρίτερα. Ακολουθούμε οδηγίες της ιατρικής κοινότητας», εξήγησε ο ίδιος για την 3η δόση.

Τι είναι το Covid Free Gr Wallet

«Για να διευκολύνουμε την κίνηση των πολιτών, προχωρήσαμε στο ψηφιακό πορτοφόλι, το Covid Free Gr Wallet. Μέχρι τώρα κουβαλάμε χαρτιά με τα πιστοποιητικά μας. Σε μια οικογένεια μπορείς στην εφαρμογή να έχεις όλα τα πιστοποιητικά, εμβολιασμού, νόσησης, ή διαγνωστικών ελέγχων, αλλά όχι self-test», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ σε ό,τι αφορά στα παιδιά ο ίδιος είπε ότι «Τώρα εκτυπώνεται η σχολική κάρτα. Έχει πάει πολύ καλά το Edupass μέχρι τώρα».

H εφαρμογή Covid Free GR Wallet αντικαθιστά τα εκτυπωμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών ελέγχων τα οποία είναι πλέον παρελθόν.

Το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο απλουστεύει σημαντικά την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών Covid, διευκολύνοντας έτσι τους ελέγχους, ενώ η χρήση του είναι ιδιαιτέρως απλή.

Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς ψηφιακά εργαλεία, με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθώς τα αξιοποιούν με μια πληθώρα άλλων εγγράφων, όπως boarding pass και εισιτήρια θεαμάτων.

Βήμα – βήμα η αποθήκευση του πιστοποιητικού στο Covid Free GR Wallet

Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό σας ή στο tablet σας.

Στη συνέχεια, φορτώστε το πιστοποιητικό στην εφαρμογή. Σημειώνεται ότι οι πολίτες που εμβολιάζονται μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ΕΔΩ είτε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 (ΕΔΩ).

Το ανέβασμα του πιστοποιητικού στην εφαρμογή γίνεται με τους εξής δύο τρόπους:

•Με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη)
•Με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό σε μορφή PDF)

Εφόσον το πιστοποιητικό εισαχθεί στην εφαρμογή, θα εμφανιστεί σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι», προκειμένου κατά τον έλεγχο να διαβάζονται εύκολα το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία εμβολιασμού.

Mε τον ίδιο τρόπο «φορτώνονται» στην εφαρμογή τα πιστοποιητικά νόσησης και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ.

Να σημειωθεί ότι η αποθήκευση πιστοποιητικών είναι δυνατή για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.