Ελλάδα

Σε τεντωμένο σκοινί το ΕΣΥ - Νέο ντοκουμέντο του Dnews, δεκάδες ασθενείς σε αναμονή για ΜΕΘ (εικόνες)

Σε τεντωμένο σκοινί το ΕΣΥ - Νέο ντοκουμέντο του Dnews, δεκάδες ασθενείς σε αναμονή για ΜΕΘ (εικόνες)
Συνεχείς εκκλήσεις στους συναδέλφους εντατικολόγους από όλη την Ελλάδα να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα για να τους βοηθήσουν στο έργο τους απευθύνουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στα νοσοκομεία και τα θεραπευτήρια της περιοχής. Δεκάδες ασθενείς σε αναμονή για ΜΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Εντατικολόγων απέστειλε το εξής μήνυμα στα μέλη της: «Παρακαλούνται όσοι εκ των μελών επιθυμούν να μεταβούν για 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους στις ΜΕΘ, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία τους στο hsic…».

Σημειώνεται ότι από χθες δεν υπάρχει κρεβάτι στις ΜΕΘ, ενώ καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό οι οποίες δεν μπορούν να πληρωθούν με επιστρατεύσεις συναφών ειδικοτήτων λόγω των υψηλών απαιτήσεων των μονάδων.

foto983

Το συγκεκριμένο email έχει σταλεί σε γιατρούς που είναι στις ΜΕΘ που βρίσκονται κυρίως στο λεκανοπέδιο αττικής και εκτιμάται από τους γιατρούς ότι είναι ένα βήμα από την επίταξη με τους ίδιους να επισημάνουν ότι δεν περισσεύουν εντατικολόγοι από τα νοσοκομεία για την επικράτεια.

Αναστολή χειρουργείων στο Λαϊκό

Εντωμεταξύ μετά τις δύο παθολογικές κλινικές στο Λαϊκό, δημιουργήθηκε πρόβλημα διασποράς και στην Α' Χειρουργική κλινική, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναστολή των προγραμματισμένων ραντεβού/ χειρουργείων, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η λίστα αναμονής στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ που παρουσιάζουν το Dnews, ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Βόλου, της Λάρισας και στον «Ευαγγελισμό» στην Αθήνα επειδή οι κλίνες έχουν διατεθεί σε περιστατικά COVID 19.

Στα 85 ανέρχονται τα αιτήματα αναμονής για όσους χρήζουν εισαγωγής στις ΜΕΘ. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία τα αιτήματα εκκρεμούν από τις 3 Νοεμβρίου.

milibler1

milibler2