Ελλάδα

Κορονοϊός: Καλά νέα για το βρέφος 2 μήνων που αεροβαπτίστηκε

Κορονοϊός: Καλά νέα για το βρέφος 2 μήνων που αεροβαπτίστηκε
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του μόλις δύο μηνών βρέφους που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας

Ένα βρέφος μόλις δύο μηνών νοσηλεύεται σε ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας με κορονοϊό, ενώ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασή του, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ωστόσο, ο μικρός Νεκτάριος δείχνει να πηγαίνει καλύτερα και φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη.

Σημειώνεται πως το μωρό προέρχεται από οικογένεια, της οποίας όλα τα μέλη είχαν νοσήσει από κορονοϊό, ένω σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εμβολιαστεί.

Αναφερόμενη στο περιστατικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου δήλωσε «το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».