Διεθνή

Ο Σάντερς καλεί τον Μπάιντεν να μιλήσει... πολιτικά: «Δεν συζητάμε για τα βραβεία Γκράμι»

Ο Σάντερς καλεί τον Μπάιντεν να μιλήσει... πολιτικά: «Δεν συζητάμε για τα βραβεία Γκράμι» Φωτογραφία: Al Drago / POOL
Ο Μπέρνι Σάντερς καλεί τον Τζο Μπάιντεν να επικεντρωθεί στην πολιτική και δηλώνει βέβαιος πως μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ.

Σε παρέμβασή του την Κυριακή, ο Μπέρνι Σάντερς γερουσιαστής και ηγετική φιγούρα της αμερικανικής Αριστεράς επανέλαβε την στήριξη του στον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ - του πιο «επικίνδυνου προέδρου στην ιστορία αυτή της χώρας - ασκώντας ωστόσο κριτική στην προεκλογική του εκστρατεία.

«Ο Μπάιντεν είναι μεγάλος, δεν είναι τόσο εύγλωττος όσο ήταν κάποτε. Μακάρι να μπορούσε να πηδήξει τα σκαλιά του Air Force One, δεν μπορεί», σημείωσε στην εκπομπή «Face the Nation», εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως μπορεί να κερδίσει.

«Αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η πολιτική - ποιανού οι πολιτικές θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα;»

Ο Μπέρνι Σάντερς περιέγραψε την απόφαση για τους ψηφοφόρους ως ξεκάθαρη - αντιπαραβάλλοντας τη στάση του πρώην προέδρου για τις αμβλώσεις και την κλιματική αλλαγή με τα επιτεύγματα του Τζο Μπάιντεν υπέρ των συνδικάτων, του κλίματος και των κρατικών υποδομών.

«Ο αμερικανικός λαός θέλει μια ατζέντα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργατικής τάξης αυτής της χώρας», τόνισε ο Σάντερς, καλώντας τον Μπάιντεν να στηρίξει εκεί την προεκλογική του εκστρατεία.

Αν ο πρόεδρος υποσχεθεί να αντιμετωπίσει την ανισότητα και να σταθεί στο πλευρό της εργατικής τάξης, «θα κερδίσει και θα κερδίσει πολύ», υποστήριξε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αναδειχθούν θέματα όπως η επέκταση του Medicare, η ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.

«Πρέπει να υποσχεθεί στον αμερικανικό λαό ότι αν του δώσουν μια Δημοκρατική Γερουσία, μια Δημοκρατική Βουλή, αν τον επανεκλέξουν, θα τα κάνει όλα αυτά στις πρώτες 100 ημέρες», είπε ο Σάντερς. «Αυτό νομίζω ότι θέλει ο αμερικανικός λαός».

Σημειώνεται πως οι δηλώσει Σάντερς έρχονται καθώς ο πρόεδρος προσπαθεί με δημόσιες εμφανίσεις του να καθησυχάσει σχετικά με την ικανότητά του να υπηρετήσει άλλη μια θητεία έπειτα από την πρόφατη πανωλεθρία του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ.