Ελλάδα

Κορονοϊός: «Έρχονται» νέα μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση

Κορονοϊός: «Έρχονται» νέα μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση
Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα, Παρασκευή, τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Εντατικοί θα συνεχίσουν να είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας και τις επόμενες ώρες, με χιλιάδες αστυνομικούς έξω από κέντρα διασκέδασης.

Με την κωδική ονομασία «Ρεβεγιόν», κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

Ωστόσο νέοι περιορισμοί, αναμένεται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου όπως, άλλωστε, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι' αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», ανέφερε.

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου, όπου και θα εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων έως τότε.

Ήδη όμως έχει εισηγηθεί τη λήψη κι άλλων περιορισμών που θα ανακοινωθούν όταν κριθεί αναγκαίο. Όπως όλα δείχνουν τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν κυρίως τα νυχτερινά μαγαζιά.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

  • Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00, είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που το είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
  • Επίσης στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες, ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Ακόμα, δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Τα εν λόγω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επανεξέταση να γίνει νωρίτερα.

NETWORK