Ελλάδα

Ένα νέο ειδικό σχολείο «γεννιέται» στον Δήμο Περιστερίου

ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στο Περιστέρι, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Ειδικό Σχολείο για ΑμεΑ.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα μετατραπεί με όλες τις προϋποθέσεις σε Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), δηλαδή σε ένα επαγγελματικό εκπαιδευτήριο το οποίο απευθύνεται σε ΑμεΑ και θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής στο δυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου.

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος επέμεινε πολύ στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου και είχε θέσει ως στόχο την έναρξη των εργασιών πριν από την είσοδο του νέου έτους, επισκέφτηκε το εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις πρώτες εργασίες και να ενημερωθούν για την πορεία τους από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η δημοτική Αρχή, οι τεχνικές επεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σ' ένα εξάμηνο, ώστε να παραδοθεί άμεσα για να καλύψει την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών.

Το νέο Ειδικό Σχολείο θα παρέχει ευκαιρίες στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη σε μαθητές ΑμεΑ, τόσο του Περιστερίου όσο και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας.