Πολιτική

Αντιδράσεις στη Βουλή για τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού

Αντιδράσεις στη Βουλή για τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τουρισμός «έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από τον καλλωπισμό του γραφείο της υπουργού» σχολίασαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης για την αγορά περσικών χαλιών για το υπουργείο Τουρισμού έναντι του ποσού των περίπου 18.000 ευρώ, βρέθηκε στη Βουλή, η Όλγα Κεφαλογιάννη, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εγκαλούν την υπουργό για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

«Με όλο το σεβασμό στα πολιτικά πρόσωπα κανένα μαγικό χαλί δεν οδηγεί σε παραμυθένια ζωή», σχολίασε δηκτικά μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες στο περιστύλιο ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι με το δημόσιο χρήμα».

Πρόσθεσε δε, πως «η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι μία ιερή υποχρέωση» και πως πρέπει «να λαμβάνουμε υπόψη και τη συγκυρία, δηλαδή ότι όλα αυτά γίνοντα την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία και χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι κοντά στο να τους πάρουν και το χάλι από σπίτια τους».

«Τι να πει σήμερα ένας πολίτης όταν μαθαίνει από τον Τύπο ότι το υπουργείου Τουρισμού δαπάνησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνιση γραφείου υπουργού;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Ολομέλεια, ο οποίος σημείωσε πως ο Τουρισμός «έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από τον καλλωπισμό του γραφείο της υπουργού», κάνοντας λόγο για φαινόμενα «Μαρίας Αντουανέτας».

«Με τα χάλια που έχει η πατρίδα μας, ασχολούμαστε με τα χαλιά», σχολίασε με νόημα ο Κωνσταντίνος Χήττας από την Ελληνική Λύση, διερωτώμενος καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, «πόσο πιο χάλια πια;».