Ελλάδα

Πέθανε η γυναίκα που είχε διασωληνωθεί λόγω σοβαρής πάθησης και βρέθηκε θετική και στην Όμικρον

Πέθανε η γυναίκα που είχε διασωληνωθεί λόγω σοβαρής πάθησης και βρέθηκε θετική και στην Όμικρον
Δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο, καθώς πέθανε τελικά η γυναίκα η όποια είχε διασωληνωθεί για άλλο λόγο και βρέθηκε θετική και στη Μετάλλαξη Όμικρον.

Τονίζεται ότι η γυναίκα είχε σοβαρό νόσημα και χρειάστηκε να διασωληνωθεί, στα πλαίσια του ελέγχου βρέθηκε θετική και στη μετάλλαξη Όμικρον.

Συγκεκριμένα στις 9/1 κατέληξε στον «Ευαγγελισμό» γυναικά 77 ετών, η οποία είχε καρκίνο τελικού σταδίου.

Κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης στις 6/1 διαγνώστηκε και με τη μετάλλαξη όμικρον.

Σημειώνεται ότι είχε μπει στο νοσοκομείο στις 19/12.

Νωρίτερα όπως είχε δηλώσει και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, «Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένας ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον σε ΜΕΘ, ο οποίος όμως νόσησε εντός του νοσοκομείου».

Επιπλέον το πρωί η Μίνα Γκάγκα σημείωσε δε ότι μπορεί τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα τμήματα επειγόντων να πιέζονται, να αυξάνονται οι νοσηλείες, ωστόσο οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μένουν σταθερές.

Ενδεικτικά, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες ελήφθησαν δείγματα από νοσηλευόμενους και από το «Σωτηρία» και από τον «Ευαγγελισμό» κι έδειξαν ότι όλοι οι πρόσφατα διασωληνωμένοι έφεραν τη μετάλλαξη Δέλτα, με εξαίρεση μια γυναίκα που έφερε την Όμικρον, η οποία ωστόσο ήταν τυχαίο εύρημα, καθώς δεν νοσηλευόταν για κορονοϊό στο νοσοκομείο, αλλά για άλλη νόσο.