Ελλάδα

Αργυρούπολη: Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI) (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες της Αργυρούπολης προανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η έξαρση της βίας κατά των γυναικών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, και ειδικά το σοκαριστικό περιστατικό στην Αργυρούπολη όπου ο 46χρονος προπονητής τζούντο ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του, φαίνεται πως ώθησε τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, να προχωρήσει σε μία αξιόλογη κίνηση με τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίου αυτοάμυνας μόνο για γυναίκες.

Οι επιθέσεις, οι κακοποιήσεις, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται με τρομακτική συχνότητα στη χώρα μας, οδήγησαν τον δήμαρχο της Αργυρούπολης στην συγκεκριμένη απόφαση. Ο ίδιος εξηγεί μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πώς και γιατί θα γίνουν τα δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες της πόλης.

Δείτε την ανάρτηση:

Με αφορμή τα πολλά περιστατικά βίας και το τραγικό συμβάν στην πόλη μας, με πρωτοβουλία μας σε συνεργασία με την Κίνηση Γυναικών Ελληνικού Αργυρούπολης και τον Αθλητικό Οργανισμό διοργανώνεται το σεμινάριο " STAY AWAY" το οποίο αποτελεί μια εξειδικευμένη θεματική ενότητα στον τομέα της αυτοάμυνας αποκλειστικά εστιασμένη στις γυναίκες.

Η ύλη και οι τεχνικές που διδάσκονται στο εν λόγω σεμινάριο, είναι προσαρμοσμένες στο να δώσουν λύσεις πάνω σε καταστάσεις άσκησης ενδοοικογενειακής βίας, απόπειρες βιασμού κ.α και είναι για όλες τις ηλικίες.

Το σεμινάριο διδάσκεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές αυτοάμυνας της IKMF (International Krav Maga Federation) και αποτελεί εισαγωγικό τμήμα μιάς ευρείας ύλης του τομέα της αυτοάμυνας των γυναικών. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109624042 η την κυρία Αμαλία Τζάκου ( 6945290496).