Ελλάδα

Πέρα από κάθε φαντασία το χάος στην Αττική Οδό: «Μας είπαν ότι είναι ανοιχτή και μείναμε λίγο πιο κάτω» - Οργισμένοι οδηγοί καταγγέλλουν

Πέρα από κάθε φαντασία το χάος στην Αττική Οδό: «Μας είπαν ότι είναι ανοιχτή και μείναμε λίγο πιο κάτω» - Οργισμένοι οδηγοί καταγγέλλουν
Περισσότερο από 24 ώρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες πολίτες στην Αττική Οδό.

Η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη. Οδηγοί καταγγέλουν στα DNews ότι στα διόδια ενημερώθηκαν πως η οδος είναι προσβάσιμη, ωστόσο έπειτα από δυο τρεις εξόδους διαπίστωσαν πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των πολιτών βρίσκεται σε εξέλιξη, εκατοντάδες είναι εκείνοι που βρίσκονται ακόμα στην Αττική οδό και πέρασαν τη νύχτα τους μέσα στα οχήματα τους ή κάτω από κάποια γέφυρα. Η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί μέσα στην παγωνιά είναι απερίγραπτη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνη που εγκατέλειψαν τα οχήματα τους και διέσχισαν χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν σε κάποιο προσβάσιμο σημείο όπου θα μπορούσε να τους παραλάβει κάποιος φίλος ή συγγενής.

«Βρισκόμαστε ακόμα εδώ», σημειώνουν επαγγελματίες οδηγοί, τονίζοντας ότι ενώ ρώτησαν κατά την είσοδο τους για τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο, οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Έχουμε αγανακτήσει, κλείνουμε 24ωρες μέσα στην παγωνιά, δεν αντέχουμε άλλο, δεν υπάρχει κράτος, ούτε καμία πρόνοια», σημειώνουν.

attiki3

Στους 3.500 ο αριθμός ατόμων των απεγκλωβισμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί: Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα μένουν 1.200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποία τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο, ενώ υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

{https://www.youtube.com/watch?v=4BKk2HFtrJs}