Ελλάδα

«Αγρίεψε» ο καιρός, πού θα βρέξει αύριο: Αλλαγή σκηνικού... από Δευτέρα

«Αγρίεψε» ο καιρός, πού θα βρέξει αύριο: Αλλαγή σκηνικού... από Δευτέρα
Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι άνεμοι θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες: Πού θα βρέξει αύριο Κυριακή

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο Κυριακή, με συννεφιές, δυνατό αέρα και κρύο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, ένα βαρομετρικό χαμηλό στροβιλίζεται ανοιχτά στο Ιόνιο και αγγίζει τις δυτικές ακτές και τα νησιά, ενώ οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και ασθενείς βροχές στην Θεσσαλία, την ανατολική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Μακεδονία, την βορειοανατολική Πελοπόννησο και την βορειοδυτική Κρήτη.

Σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, από Δευτέρα θα έχουμε περισσότερο ήλιο, ενώ αναμένεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Τι ώρα οι βροχές στην Αττική

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, η θερμοκρασία θα φτάσει αύριο τους 17 με 22 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί, σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα βόρεια.