Ελλάδα

Δήμος Χαλανδρίου: Ολοκληρώθηκε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, κόστους 6,8 εκατ. ευρώ

Δήμος Χαλανδρίου: Ολοκληρώθηκε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, κόστους 6,8 εκατ. ευρώ
Ολοκληρώθηκε το δεύτερο μεγάλο έργο συλλογής ομβρίων υδάτων στον δήμο Χαλανδρίου, δημιουργώντας μια ισχυρή αντιπλημμυρική θωράκιση για την πόλη.

Το έργο αυτό, αξίας 6.807.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εκτελέστηκε την διετία 2020-2021 και σε συνδυασμό με το αντίστοιχο έργο που υλοποιήθηκε τη διετία 2017-2019, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, δημιουργεί μια μεγάλη αντιπλημμυρική ασπίδα 1.800.000 τ.μ. για την πόλη, η οποία καλύπτει 9.500 μέτρα οδικού δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα δύο έργα είχαν προβλεφθεί από το 1968 στον πρώην «Οργανισμό Αποχετεύσεως Πρωτευούσης», αλλά δεν υλοποιήθηκαν. Στο διάστημα αυτό κατασκευάστηκαν μόνο δύο από τους προβλεπόμενους κεντρικούς αγωγούς και όχι το σύνολο των αγωγών που προέβλεπε η μελέτη και αφορούσε στη λεκάνη απορροής του Ποδονίφτη στο Χαλάνδρι. Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου επικαιροποίησε και εμπλούτισε την παλιά μελέτη. Σε φάση ολοκλήρωσης από την Τεχνική Υπηρεσία βρίσκεται και η μελέτη των έργων ομβρίων στο Πάτημα και στον Βριλησσό.

«Με απόλυτη επιτυχία και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μεγάλο έργο ομβρίων στην πόλη. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε δύο έργα που έμειναν στα χαρτιά μισό αιώνα, επειδή προφανώς τα έργα ομβρίων δεν αυξάνουν τη δημοφιλία των δημάρχων, αφού προκαλούν μεγάλη όχληση κατά την κατασκευή τους, ενώ δεν φαίνονται καθόλου μετά την ολοκλήρωσή τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και στη συνέχεια τόνισε: «Το Χαλάνδρι οχυρώνεται με μια τεράστια αντιπλημμυρική ασπίδα. Εκ μέρους όλων των πολιτών του Χαλανδρίου ευχαριστώ τα στελέχη όλων των υπηρεσιών του δήμου, ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως και τους αντιδημάρχους Κώστα Γερολυμάτο και Έλενα Χριστούλη, για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση με την οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση των έργων».

{https://www.facebook.com/simosroussosprofile/posts/5072516526146380}