Ελλάδα

Προς τον Αστακό ρυμουλκούν το πλοίο Euroferry Olympia, καταθέτει ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε

Προς τον Αστακό ρυμουλκούν το πλοίο Euroferry Olympia, καταθέτει ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε
Προς το λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός» της Αιτωλοακαρνανίας ρυμουλκείται πλέον το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», μετά την εξάντληση των επιχειρησιακών ερευνών διάσωσης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο που βρισκόταν, βορειοανατολικά της Κέρκυρας κοντά στην Κασσιόπη.

Το πλοίο πλέει με ελάχιστη ταχύτητα, περίπου 3-4 κόμβους, παράκτια της Κέρκυρας και αναμένεται να βρίσκεται αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στον «Αστακό».

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00 της Τρίτης πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε μετά από δύο ημέρες από τη φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia».

Ο 21χρονος οδηγός φορτηγού μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να δώσει κατάθεση για το τραγικό συμβάν.

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας βρίσκονται και οι συγγενείς των δύο αγνοουμένων Ελλήνων οδηγών φορτηγών που επέβαιναν στο πλοίο κατά τη εξέλιξη της φωτιάς την Παρασκευή τα ξημερώματα και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη τους.

Οι συγγενείς αναμένεται να μεταβούν και αυτοί την Τετάρτη στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός», Αιτωλοακαρνανίας, για να είναι κοντά στις έρευνες που θα διεξαχθούν.