Ελλάδα

Πάτρα: H μητέρα ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή Ίριδα, τι απαντά

Πάτρα: H μητέρα ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή Ίριδα, τι απαντά
Η μητέρα των παιδιών, είχε βρει το πανάκι και το είχε παραδώσει στις Αρχές. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά η ίδια το ζητούσε πίσω, η εξήγηση που δίνει.

Νέες εξηγήσεις έδωσε η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, που πέθαναν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, μέσα σε τρία χρόνια, για το μικρό πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της μικρής Ίριδας, μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα των τριών παιδιών ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μικρό πανάκι, λίγο πιο μικρό από τη σαλιάρα, σαν αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι μαμάδες όταν θηλάζουν ή ταΐζουν τα μωρά τους.

Ο λόγος που το ζήτησε πίσω είναι επειδή ήθελε όπως είπε «να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, στο δωμάτιο των παιδιών στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, υπάρχουν άθικτα όλα τα πράγματα της Τζωρτζίνας, τα ρούχα της, τα παιχνίδια της μέχρι και το μηχάνημα στο οποίο ήταν συνδεδεμένο το παιδί.

Επιμένει ο ιατροδικαστής Λέων για την ασφυξία - «Μπορεί να μην αφήσει σημάδια»

Νέα ανάρτηση στο Facebook σχετικά με το ενδεχόμενο η ασφυξία να είναι αιτία θανάτου σε κάποιο από τα τρία παιδιά της ίδια οικογένειας από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια προχώρησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στην ασφυξία την Τρίτη.

Στη νέα του ανάρτηση ο κ. Λέων σημειώνει επικαλούμενος τη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής για περιπτώσεις παιδιών ότι «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».

«Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο» προσθέτει ο κ. Λέων.

Ο ίδιος κλείνει, δε, την ανάρτησή του, σχολιάζοντας ευρήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σχετικά με τα παιδιά, ότι «τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό».