Ελλάδα

Bild για ρωσόφιλους μοναχούς στο Άγιο Όρος: Ξέπλυμα χρήματος, εμπορία ανθρώπων και διακίνηση όπλων (εικόνα)

intime intime
Αναστάτωση έχει προκαλέσει ένα δημοσίευμα της Bild που μιλά για μια μυστική έκθεση σχετικά με το Άγιο Όρος και η οποία «αποκαλύπτει» εγκληματικές μηχανορραφίες προσκείμενων στο Κρεμλίνο μοναχών.

Μια «μυστική έκθεση» που αφορά το Άγιο Όρος και προσκείμενους στο Κρεμλίνο μοναχούς υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της η γερμανική εφημερίδα Bild. Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως «το Άγιο Όρος είναι ένας σφραγισμένος, ιερός τόπος της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – και κρύβει μια σκοτεινή πλευρά: το Κρεμλίνο αγοράζει όλο και περισσότερη επιρροή εκεί, Ρώσοι ολιγάρχες έρχονται και ασκούν εγκληματικές δραστηριότητες».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει βρεθεί αρκετές φορές στο Άγιο Όρος, ενώ σύμφωνα με τη Bild οι ιερείς χαρακτηρίζουν τις επισκέψεις του «ευλογημένες στιγμές». Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως έχει στα χέρια της μια «λεπτομερή απόρρητη έκθεση για τις εγκληματικές δραστηριότητες των μοναχών που συνδέονται με το Κρεμλίνο στο Άγιο – εκτός από το ξέπλυμα χρήματος, ασχολείται επίσης με την εμπορία ανθρώπων, την παράνομη διακίνηση όπλων και ανθρώπων».

bild