Ελλάδα

Το Google Street View γιορτάζει κι επιστρέφει στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα μέρη και παραλίες

Το Google Street View γιορτάζει κι επιστρέφει στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα μέρη και παραλίες
Το Google Street View γίνεται 15 ετών, αλλά δεν σταματά να εξερευνά τον κόσμο, ενώ φέτος το καλοκαίρι επιστρέφει στους ελληνικούς δρόμους!

Πίσω στο 2007, το Google Street View δημοσίευσε τις πρώτες του εικόνες από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ. Από τότε, αυτοκίνητα του Street View, εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές, έχουν «αιχμαλωτίσει» και μοιραστεί με το κοινό πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες!

Για να τις πετύχουν, έχουν ταξιδέψει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια - το αντίστοιχο του να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω από 400 φορές! Έχουν, μάλιστα, συλλέξει και προβάλλει εικόνες στην πλατφόρμα του Street View μέσα από πολιτισμικά ορόσημα, από το διάστημα... αλλά και κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών.

στρε

Επιστρέφει στην Ελλάδα το Google Street View

Τους επόμενους μήνες απεσταλμένοι του Google Street View θα κάνουν πολλές διαδρομές στη χώρα, με στόχο να τις φωτογραφίσουν εκ νέου - ώστε να ανανεωθούν τα δεδομένα για τις πόλεις, τους δρόμους και τις εθνικές οδούς στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Σημειώνεται πως χάρη στο Google Street View, o κόσμος έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τις περισσότερες ελληνικές πόλεις, πάρα πολλά αρχαία μνημεία και ιερούς τόπους, καθώς και φυσικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δρυμών.

Η Google αναγνωρίζει ότι, με τον καιρό, η πολεοδομία μέσα και γύρω από τις πόλεις αλλάζει και εξελίσσεται, συνεπώς πρέπει και η απεικόνισή της να ανανεώνεται τακτικά. Η νέα απεικόνιση θα βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν το δρόμο τους ευκολότερα μεταξύ διαφορετικών προορισμών. Το Street View προσφέρει οπτική 360 μοιρών των δρόμων καθώς και των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων.

Οι αγαπημένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Με αφορμή τα 15α γενέθλιά του, το Google Street view ανακοίνωσε τις 8 αγαπημένες εικόνες του από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, κι η δική μας Μονεμβασιά:

Η Μονεμβάσια είναι μια πόλη της Ελλάδας το όνομα της οποίας προέρχεται από δύο λέξεις που σημαίνουν μοναδική είσοδος (μόνη εμβασιά). Και όντως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπεις σε αυτό το πέτρινο φρούριο. Εξερευνήστε την υπέροχη πόλη στο Street View χωρίς να προβληματίζεστε για το πώς θα φτάσετε εκεί.

Tην ίδια ώρα, δημοσιεύει τους αγαπημένους προορισμούς της Ελλάδας, όπως και τα μουσεία και τις παραλίες που αναζητούνται πιο πολύ.

τοποθ

μουεσ

παραλ