Ελλάδα

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα: «Οργανωμένο σχέδιο» βλέπει ο δήμαρχος (βίντεο)

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα: «Οργανωμένο σχέδιο» βλέπει ο δήμαρχος (βίντεο)
Νωρίτερα συναγερμός σήμανε στη Σαλαμίνα, με τον δήμαρχο του νησιού να καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή με τρία ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα.

Σαφώς βελτιωμένη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στη Σαλαμίνα, που νωρίτερα πήρε επικίνδυνες διαστάσεις οδηγώντας σε προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών, αλλά και σε εντολή εκκένωσης του κέντρου Υγείας - που εντέλει αναβλήθηκε.

Για λίγη ακόμη ώρα - και συγκεκριμένα μέχρι το τελευταίο φως - στο λόφο Πατρίς επιχειρούν τα 2 Canadair, ενώ το βράδυ θα παραμείνουν σε επιφυλακή τα οχήματα και τα πεζοπόρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο πυρκαγιές σε Μύλους και Θέατρο ξέσπασαν σε περιοχές καμένες παλιά, με φυσική αναγέννηση πιο πυκνή στην πρώτη περίπτωση, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις με χαμηλή βλάστηση.

Σημειώνεται κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά ενός ασθενούς που υπέστη έμφραγμα από την  Σαλαμίνα στο ΓΚΝ Νίκαιας.

Ένα δεύτερο περιστατικό με αναπνευστικά προβλήματα, έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, ενώ προς το παρόν δεν κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του.

«Δεν ήταν τυχαία τα τρία μέτωπα» ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, εμφανίστηκε βέβαιος το απόγευμα της Τετάρτης πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αφήνοντας έτσι σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, σημείωσε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώντας πως έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα.

Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα.

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου», πρόσθεσε ο δήμαρχος και υπογράμμισε:

Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη.