Ελλάδα

Ιστορικό κέντρο και σουβλάκι «ψηφίζουν» οι τουρίστες, το φωτορεπορτάζ του Dnews

Ιστορικό κέντρο και σουβλάκι «ψηφίζουν» οι τουρίστες, το φωτορεπορτάζ του Dnews
Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη ο Παρθενώνας, η Πλάκα, η Πνύκα και οι αρχαιολογικοί χώροι. Αθήνα είναι όλα αυτά με ένα σουβλάκι στο χέρι.

Χιλιάδες τουρίστες καθημερινά τριγυρίζουν της πόλης απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα της και παράλληλα σταματούν για το αγαπημένο τους σουβλάκι στα δημοφιλή εστιατόρια στο Σύνταγμα, στο Μοναστηράκι, στην Αθήνας, στο Θησείο και αλλού.

Είναι τόσος πολύς ο κόσμος που δεν έχει να καθίσει σε τραπέζι τις ώρες αιχμής. «Ακόμη και το πρωί είμαστε γεμάτοι λένε οι καταστηματάρχες, είναι μια ανάσα για εμάς μετά τα τρία χρόνια πανδημίας, να κλείσουμε τις περισσότερες οικονομικές τρύπες που είχαν δημιουργηθεί».

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Dnews πολλοί τουρίστες κάθονται στα πεζοδρόμια και στα πλακόστρωτα γύρω από τα τραπέζια, αφού είναι σχεδόν ακατόρθωτο ειδικά τις μεσημεριανές ώρες μια παρέα να βρει ελεύθερο τραπέζι για να κάτσει.

soublaki

Φέτος το... Εθνικό έδεσμα που έχει γίνει διεθνής απόλαυση τρώγεται παντού και από όλους, στα σκαλοπάτια, τα πεζούλια, τα παγκάκια, στο όρθιο, ακόμη και στο δρόμο. Η μέση τιμή ανέρχεται στα 3,20 ευρώ το τυλιχτό και στα 2 ευρώ το καλαμάκι.

souvlaki2