Ελλάδα

Μεσσήνη: Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που έριξε καυστικό υγρό στην πρώην γυναίκα του

Μεσσήνη: Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που έριξε καυστικό υγρό στην πρώην γυναίκα του
Αναμένεται σήμερα να απολογηθεί ενώπιων της ανακρίτριας και της εισαγγελέως του πρωτοδικείου Καλαμάτας, ο 50χρονος, καθ’ ομολογίαν δράστης, της επίθεσης με καυστικό υγρό, απέναντι στην πρώην σύζυγο του.

Ο 50χρονος το περασμένο Σάββατο (13/8), ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για την απολογία του, λόγω του μεγάλου όγκου της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί απ’ τις αρχές.

Η άτυχη γυναίκα, που έχει σοβαρό έγκαυμα στο μάτι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, αναφέρθηκε στη στιγμή που έμαθε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ο πρώην σύζυγός της. «Σοκαρίστηκα, είναι λογικό. Να σας πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Παλιά είχαμε κάποιες διαφορές, καυγάδες, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Δεν είχε δείξει κάτι, ήταν πολύ ήρεμος», λέει στον Αnt1.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν κατονόμασε εκείνη τον πρώην σύζυγό της ως δράστη της επίθεσης. «Δεν είπα ότι "αυτός είναι ο υπεύθυνος". Εγώ είπα αυτούς που γνώριζαν την ώρα που θα ξεκινούσα δουλειά και πού δούλευα. Αυτό ήταν δουλειά της Αστυνομίας. Έκανε τις έρευνες της και αποφάνθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 50χρονος προσέγγισε την γυναίκα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Πρόκειται για υδροχλωρικό οξύ με το 50χρονο να ισχυρίζεται ότι το προμηθεύτηκε από του σούπερ μάρκετ.