Ελλάδα

«Σήκωσαν» 20 τόνους καυσόξυλα που θα μοιράζονταν δωρεάν στους πολίτες

«Σήκωσαν» 20 τόνους καυσόξυλα που θα μοιράζονταν δωρεάν στους πολίτες
Συνολικά 20 τόνους καυσόξυλα έκλεψαν πρόσφατα άγνωστοι από το Κοινοτικό Δάσος Λιβαδίου, στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν δωρεάν σε πολίτες.

Στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι «σήκωσαν» 20 τόνους καυσόξυλα, τα οποία προορίζονταν για να διανεμηθούν δωρεάν και να ζεστάνουν οικογένειες ορεινών περιοχών, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» και τους υλοτόμους, που δεν θα λάβουν το μερίδιο το οποίο τους αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes, το βράδυ της 19ης προς 20η Σεπτεμβρίου, οι δράστες προσέγγισαν το σημείο του Κοινοτικού Δάσους Λειβαδίου όπου βρίσκονταν στοιβαγμένα καυσόξυλα περίπου 20 τόνων και τα αφαίρεσαν, με εκπροσώπους του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης να υποβάλλουν μήνυση κατά αγνώστων.

Την ποσότητα των καυσόξυλων συγκέντρωσαν ο δήμος Θέρμης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τα διανείμουν σε δικαιούχους, αρχής γενομένης από τις 3 Οκτωβρίου.

Εκτός από τις ποσότητες που προορίζονταν για τους κατοίκους, μάλιστα, υπήρχε κι ένα μερίδιο που θα λάμβαναν οι υλοτόμοι, οι οποίοι σύμφωνα με τη σύμβαση της ρυθμιστικής μελέτης, θα λάμβαναν την αμοιβή τους σε είδος.

Όπως λέει ο ο πρόεδρος της Κοινότητας Λειβαδίου, κ. Γουδήρας, στο GrTimes, «οι υλοτόμοι, που είναι άνθρωποι του μεροκαμάτου, να έχουν δουλέψει… τζάμπα».