Ελλάδα

Στην Ίο οι 37 μετανάστες που ξεκίνησαν από Τουρκία, είχαν πληρώσει 10.000 ο καθένας για να πάνε Ιταλία

Στην Ίο οι 37 μετανάστες που ξεκίνησαν από Τουρκία, είχαν πληρώσει 10.000 ο καθένας για να πάνε Ιταλία Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Στην Ίο μεταφέρθηκαν οι 37 μετανάστες που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στη Φολέγανδρο - Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν πληρώσει 10.000 ευρώ ο καθένας για να πάνε στην Ιταλία!

Πρωινές ώρες σήμερα, οι 37 αλλοδαποί που βρέθηκαν στην ενδοχώρα της Φλοέγανδρου, στις περιοχές «Καραβοστάσι» και «Λατινάκι», μεταφέρθηκαν με πλοίο στην Ίο.

Ειδικότερα, οι 37 μετανάστες (23 άνδρες, 5 γυναίκες - εκ των οποίων μία εγκυμονούσα – και 9 ανήλικοι) έφτασαν στη Φολέγανδρο με ιστιοφόρο το οποίο αναχώρησε από τουρκικές ακτές με προορισμό την Ιταλία και βρέθηκε προσαραγμένο και εγκαταλελειμμένο στη θαλάσσια περιοχή «Κάτεργο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, από την διενέργεια προανάκρισης, προέκυψε ότι εν λόγω αλλοδαποί πλήρωσαν χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους στην Ιταλία.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ίου, που διενεργεί την προανάκριση, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει αναφορικά με την εμπλοκή ατόμων στην εν λόγω παράνομη διακίνηση.

Προανάκριση θα διενεργηθεί από το Λιμεναρχείο Ίου.

folegandros2.original

Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα