Ελλάδα

Οι τουρίστες «μένουνε Αθήνα» και τον Οκτώβριο, «έχουμε γονατίσει από τη δουλειά»

Οι τουρίστες «μένουνε Αθήνα» και τον Οκτώβριο, «έχουμε γονατίσει από τη δουλειά»
Κάθε προσδοκία ξεπερνά φέτος η τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα, αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς του Ιουνίου και του Αιγαίου.

«Άλλοτε κλαίγαμε, άλλοτε γελάγαμε φέτος όμως δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα γιατί έχουμε γονατίσει από τη δουλειά». Με τα λόγια αυτά ο κ. Σπύρος εστιάτορας στην οδό Μακρυγιάννη απέναντι από την πλάγια είσοδο του μουσείου της Ακρόπολης περιγράφει την κατάσταση με την τουριστική κίνηση η οποία ακόμη και σήμερα, μέσα στον Οκτώβριο, εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόγειο της.

Πλήθος κόσμου κυρίως απο Αμερική, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία συρρέουν στην παλαιά αγορά την Ακρόπολη, τα μουσεία τους αρχαιολογικούς χώρους και στα εστιατόρια και στα κέντρα αναψυχής, διαμορφώνοντας έτσι το πιο ιδανικό κλίμα για την Ελλάδα ενώ αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται στους δημοφιλείς προορισμούς του Ιονίου και του Αιγαίου.

tourismos1

Όπως φαίνεται στο σημερινό (6/10) φωτορεπορτάζ του Dnews, τουρίστες είτε σε γκρουπ, είτε αυτόνομα έχουν γεμίσει τα πλακόστρωτα στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι, την Ανδριανού, τη Κυδαθηναίων, τη Βυρωνος και τη Διονυσιου Αρεοπαγιτου.

Οι επικεφαλείς του υπουργείου Τουρισμου εκτιμούν ότι η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί έως τα τέλη του έτους, ενώ μεγάλο κύμα αφίξεων από ευρωπαίους συνταξιούχους αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

tourismos2

Στο πλαίσιο αυτό η Αθήνα βραβεύτηκε ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός από τον οργανισμό World Travel Awards, καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση μεταξύ μητροπόλεων όπως το Παρίσι, η Ρώμη, το Λονδίνο, η Λισαβόνα, το Εδιμβούργο, η Πράγα και η Βενετία.