Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Έρχονται τουλάχιστον 5 νέες συλλήψεις, πώς τους εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ -Το προφίλ του 53χρονου «θεοσεβούμενου»

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Έρχονται τουλάχιστον 5 νέες συλλήψεις, πώς τους εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ -Το προφίλ του 53χρονου «θεοσεβούμενου»
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια. Ο 53χρονος μαστροπός που την βίαζε και την εξέδιδε πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά σε πέντε ακόμα συλλήψεις. Την ίδια στιγμή οργή προκαλεί και η αντίδραση της γυναίκας του 53χρονου, η οποία σε επικοινωνία που είχε με την μητέρας της 12χρονης της είπε να της δώσει λεφτά και να το «καλύψουν».

Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον βιασμό ενός παιδιού 12 ετών από 53χρονο επιχειρηματία και «θεοσεβούμενο άνθρωπο», ο οποίος και την εξέδιδε.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις -τουλάχιστον πέντε-, ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα από το κινητό του 53χρονου και του 12χρονου παιδιού, έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία και ίχνη πέντε αντρών όπου πολύ σύντομα θα γίνει και η ταυτοποίηση τους. Το 12χρονο παιδί φέρεται να έχει βιαστεί τουλάχιστον από δέκα άνδρες.

«Μεγάλο κύκλωμα πίσω από τον 53χρονο»

Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αναφερόμενη στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια είπε ότι για όλα θα βρεθούν απαντήσεις, ενώ συνέχισε λέγοντας πώς:

«Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν ολοένα και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ιωάννου έκανε λόγο για ένα μεγαλύτερο κύκλωμα πίσω από τον 53χρονο.

«Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν ήταν το blindchat.gr που είναι ανώνυμη πλατφόρμα στην οποία ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος βρίσκεται από πίσω.

Θα έπαιρνε ο φερόμενος ως δράστης τέτοια ευθύνη ώστε να στέλνει υλικό χωρίς να ξέρει ποιος είναι από πίσω;

Γινόταν μόνο εκεί η ανταλλαγή ή και μιλημένα σε ανθρώπους που γνώριζε», αναρωτήθηκε η κ. Ιωάννου, τονίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

«Τα πάντα μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από τις διωκτικές Αρχές και θα δούμε όλες τις διαδρομές και τις συνδιαλλαγές που υπήρχαν».

Η συνομιλία της μητέρας της 12χρονης με την γυναίκα του 53χρονου: «Σε παρακαλώ μην πας και τον καταγγείλεις»

Η μητέρα της 12χρονης, αφού κατήγγειλε την εμετική και άρρωστη δράση του 53χρονου, πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του για να της πει τι έχει κάνει ο σύζυγός της και αυτή- αντί να τον καταγγείλει η ίδια- προσπάθησε να πείσει την άμοιρη μάνα να μην το καταγγείλει και να σταματήσει η κατρακύλα.

«Το ίδιο βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να το καταγγείλω και με έστειλαν στη ΓΑΔΑ. Από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου. Το παιδί πήγε στους ιατροδικαστές και τα πάντα. Όταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη μέρα τη γυναίκα του στο messenger, γιατί δεν είχα το κινητό της και της έστειλα μήνυμα και της λέω: «Σας παρακαλώ πάρτε με τηλέφωνο είναι επείγον και με πήρε και της είπα…

Ξέρετε τι γύρισε και μου είπε; «Αχ τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα μην καταστραφούν οι οικογένειές μας». Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε «σε παρακαλώ μην πας και τον καταγγείλεις και ότι θες θα κάνω με ψυχολόγους στο παιδί σου και θα σε βοηθήσω οικονομικά». Της λέω «είσαι σοβαρή;» Η ίδια έπρεπε να είχε πάει να το καταγγείλει. Όχι να μου λέει αυτά τα πράγματα» ισχυρίστηκε.

Το προφίλ του 53χρονου «θεοσεβούμενο»

Ο 53χρονος είχε έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανιζόταν ως ένα άτομο με κοινωνικοπολιτική δράση και υψηλές διασυνδέσεις.

έλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή του Κολωνού, διαφήμιζε συχνά την σχέση του με κορυφαία στελέχη.

Ο ίδιος έψαχνε τη λάμψη με επαφές που επιδίωκε στον χώρο του θεάματος. Φωτογραφιζόταν με γνωστούς ηθοποιούς για να περνάει το προφίλ του δημοφιλούς και φιλικού ανθρώπου.

Για να περνά την εικόνα ενός θεοσεβούμενου πολίτη με διακεκριμένο φιλανθρωπικό έργο, είχε γίνει επίτροπος του ιερού ναού της περιοχής. Ο ιερέας όμως τον έδιωξε όταν διαπίστωσε ότι ανέβασε σε κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τον ίδιο σε λειτουργίες και θρησκευτικές τελετές.