Ελλάδα

Βοιωτία: Τρεις συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων - Απελευθερώθηκαν 11 μετανάστες

Βοιωτία: Τρεις συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων - Απελευθερώθηκαν 11 μετανάστες
Oι δράστες χρησιμοποιούσαν αποθήκη - παλαιό ποιμνιοστάσιο ως κατάλυμα, όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους.

Τρία άτομα από Πακιστάν και Αίγυπτο συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές μετά από ευρεία επιχείρηση με την κατηγορία της διακίνησης και εργασίας, παράνομων μεταναστών, στο Λεοντάρι Αλιάρτου.

Οι τρεις τους προσέγγιζαν αλλοδαπούς, υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία, προέβαιναν στη συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση σε διάφορα αγροτεμάχια της ευρύτερης περιοχής των Θηβών.

Από την έρευνα, εντοπίστηκε αποθήκη - παλαιό ποιμνιοστάσιο στο Δ.Δ. Λεονταρίου του Δήμου Αλιάρτου-Βοιωτίας, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα, όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους.

metanastes1_aff80.jpg

metanastes2_deffd.jpg

metanastes4_e3806.jpg

metanaste_b9e90.jpg

metanastes_6835a.jpg

Η ανακοίνωση:

Πρωινές ώρες της (02-10-2024), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία Αστυνομικοί των Τ.Α. Λιβαδειάς και Τ.Α. Θηβών, αλλά και την συμμετοχή συναρμόδιων υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε.-Βοιωτίας και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Βοιωτίας, επί παρουσία και δικαστικού λειτουργού, στο ανωτέρω ποιμνιοστάσιο, όπου εντοπιστήκαν και απελευθερώθηκαν οι 11 παθόντες αλλοδαποί, ήτοι: 5 υπήκοοι Αιγύπτου, εκ των οποίων οι 2 ανήλικοι, γεν. το 2007, 3 υπήκοοι Σουδάν, 1 υπήκοος Πακιστάν, 1 υπήκοος Συρίας και 1 υπήκοος Νεπάλ.

Τέλος, κατά την διάρκεια των νομότυπων ερευνών (κατ’οίκον και σωματική), ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν : α) μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους (7) γραμμαρίων περίπου, την οποία κατείχαν από κοινού οι προαναφερόμενοι δράστες, β) το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, και γ) 3 κινητά τηλέφωνα.

Διαπιστώθηκε πως για 2 από τα ανήλικα θύματα είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους στο Τ.Α. Ωραιοκάστρου και αναζητούνταν και ως εκ τούτου τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη έως ότου να οριστεί επίτροπός και να παραδοθούν σε δομή φιλοξενίας, με πρωτοβουλία του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης.