Ελλάδα

Πυροσβεστική για κακοκαιρία στην Κρήτη: Έρευνες για μία γυναίκα, δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι

Πυροσβεστική για κακοκαιρία στην Κρήτη: Έρευνες για μία γυναίκα, δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι Φωτογραφία: INTIME
Η ένταση της κακοκαιρίας στην Κρήτη υπερέβει τις μετεωρολογικές προβλέψεις σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι, πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10), εκδηλώθηκαν ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου.

Τόνισε ότι 453 κλήσεις, μόνο σε μία ώρα, δέχθηκε η Πυροσβεστική και σημείωσε ότι η σφοδρότητα του φαινομένου, σε τοπικό επίπεδο, ξεπέρασε τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Πρόσθεσε ότι όλες οι δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα.

«Πυροσβέστες ανέσυραν έναν άνδρα, 50 ετών, χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από ΙΧ αυτοκίνητο στην ακτή της Αγίας Πελαγίας και ακόμη απεγκλωβίστηκαν σώες δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς.

Επιπλέον, τριάντα άτομα (μεταξύ αυτών δύο παιδιά) μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου.

«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Ηράκλειο», ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως διευκρίνισε, συνεχίζονται οι έρευνες για τη μία γυναίκα που αγνοείται ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι, πέρα από τη διάσωση μίας γυναίκας που ευτυχώς διασώθηκε. Συμπλήρωσε ότι όλα τα φαράγγια στην Κρήτη έχουν κλείσει από χθες.

Το φαινόμενο, όπως σημειώνει ο κ. Αρτοποιός έχει μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και έχουν ήδη εκδηλωθεί βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο, για ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.