Ελλάδα

Ανησυχία για παλιές δηλώσεις του Παπαθεοδώρου: «Μιλούσα με μαθητές για να νιώθουν πως έχουν ένα φίλο»

Ανησυχία για παλιές δηλώσεις του Παπαθεοδώρου: «Μιλούσα με μαθητές για να νιώθουν πως έχουν ένα φίλο»
Ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, που βρίσκεται προφυλακισμένος για κατοχή περίπου 100 βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, έχει ισχυριστεί πως είχε το υλικό προκειμένου να γράψει ένα βιβλίο.

Νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Βασίλη Παπαθεοδώρου, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται πως από την έρευνα των αρχών στο σπίτι του, βρέθηκαν πάνω από 100 αρχεία σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου, με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών.

Αυτό, ωστόσο, που εμπνέει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως ο συγγραφέας επισκεπτόταν συχνά σχολεία και μιλούσε σε παιδιά. 

Ο ίδιος σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε το STAR, έχει περιγράφει τις επισκέψεις του σε σχολεία, υπογραμμίζοντας πως προτιμά τη συζήτηση με τα παιδιά.

Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, για να τσιγκλίσω τα παιδιά να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους, είχε πει χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο που τους λέω είναι "ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας". Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», ανέφερε ο Παπαθεοδώρου.

Σε άλλη συνέντευξή του, πάλι, χαρακτήριζε τη νέα γενιά «μπλεγμένη», ενώ αποκάλυπτε ότι μιλούσε μέσω social media και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.