Ελλάδα

Χειροπέδες σε 24χρονο για πορνογραφία ανηλίκων και revenge porn

Χειροπέδες σε 24χρονο για πορνογραφία ανηλίκων και revenge porn
Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης 24χρονος κάτοικος Αθηνών, ιδιωτικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για «Πορνογραφία Ανηλίκων» και «Εκδικητική Πορνογραφία», πράξεις που έλαβαν χώρα μέσω διαδικτύου.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του 

Μετά από καταγγελία και ενδελεχή έρευνα από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος διακινούσε μέσω διαδικτύου, βίντεο και φωτογραφίες ανηλίκων. Αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν 22 ανήλικα θύματα, τα περισσότερα κάτω των 15 ετών και δύο ενήλικα θύματα, που διαμένουν εντός της Ελληνικής επικράτειας και τα οποία απεικονίζονταν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Από στοχευμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, μέσα στους οποίους ήταν αποθηκευμένο το υλικό, με τον 24χρονο να είναι ο κύριος και αποκλειστικός χρήστης.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και άμεσα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.