Ελλάδα

Καιρός: Πέμπτη με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Η πρόβλεψη του Δ. Παπαϊωάνου στο Dnews

Καιρός: Πέμπτη με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Η πρόβλεψη του Δ. Παπαϊωάνου στο Dnews
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η ορατότητα ήταν τοπικά περιορισμένη και σχηματίστηκαν τοπικές ομίχλες το πρωί της Τετάρτης, ενώ λίγες τοπικές βροχές εκδηλώθηκαν σε ανατολική Θεσσαλία (ανατολικό Πήλιο) και ανατολική Χαλκιδική. Την Πέμπτη οι ομίχλες, κυρίως το πρωί, στα ηπειρωτικά θα είναι εκτεταμένες και πυκνές.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται τις πρωινές ώρες εκταμένες και πυκνές ομίχλες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και βόρεια Θράκη και πιο τοπικά στην ανατολική Στερεά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ψεκάδες (ψιλόβροχο) θα σημειωθεί εκεί που οι ομίχλες θα είναι πυκνές.

Οι ομίχλες σταδιακά από το μεσημέρι θα διαλυθούν. Λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει τους 18-19 στα βόρεια και στα υπόλοιπα τους 20-21 και τοπικά τους 22οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στο λεκανοπέδιο, ενώ περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στη βόρεια και κυρίως βορειοδυτική Αττική. Το πρωί η ορατότητα στα βορειοδυτικά (Ερυθρές) θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί με τοπικές ομίχλες κυρίως στο εσωτερικό του νομού. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αραιώσουν και θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.