Ελλάδα

Καιρός: Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, η πρόβλεψη του Δ. Παπαϊωάννου στο Dnews

Καιρός: Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, η πρόβλεψη του Δ. Παπαϊωάννου στο Dnews
Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν, την Τετάρτη, στη δυτική Ελλάδα αλλά και τις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και πολύ πιο τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Θρακη. Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται τις πρωινές ώρες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά (Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο) και λιγότερο στα Επτάνησα.

Έπιπλέον, μπόρες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία κυρίως με λίγες σποραδικές καταιγίδες) και στα Δωδεκάνησα (εκτός από Κάρπαθο και πιθανόν Ρόδο), ενώ τοπικές βροχές ασθενούς έντασης στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη νοτιοανατολική θα σημειώνονται μπόρες – παροδικά πιο έντονες βροχές).

Λίγο πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως την Ήπειρο θα ενταθούν, ενώ παροδικά πιο γενικευμένες βροχές θα σημειωθούν σε Μακεδονία και Θράκη.

Σταδιακά το μεσημέρι-απόγευμα οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κινηθούν στο κεντρικό Ιόνιο και τη δυτική Στερεά, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία αλλά έως μέτριας έντασης (εκτός από τη δυτική ορεινή Θεσσαλία που θα έχει τοπικά ισχυρές βροχές) και την ανατολική και κυρίως βορειοανατολική Στερεά.

kaiiros

Το βράδυ μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Μυτιλήνη και πιθανόν τοπικά και τη Χίο). Τέλος, τοπικές μπόρες (υπαρκτή πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα) υπάρχει στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες και ως προς τις μέγιστες στη βόρεια Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά (κυρίως ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο 3-5 και προσκαιρα 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διαστήματα ηλιοφάνειας με διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα το μεσημέρι προς το απόγευμα με μικρή πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενή βροχή στα βορειοδυτικά (και τα υπερβόρεια) του νομού. Ακόμη πιο μικρή είναι η πιθανότητα για παροδική μπόρα στη νότια Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 και τοπικά στα ανατολικά 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στη νότια Αττική 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός μέχρι νωρίς το μεσημέρι με βροχές ασθενούς έντασης. Στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ