Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: Κατάθεση σοκ από στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού

Δίκη Φιλιππίδη: Κατάθεση σοκ από στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Μία ακόμη γυναίκα, στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού, υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική παρενόχληση από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Φιλιππίδη.

Μετά την Κάτια Δανδουλάκη που κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και δήλωσε πως το 2018 διέκοψε τη συνεργασία της με τον κατηγορούμενο εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντι στη συνάδελφό τους Λένα Δροσάκη, στο δικαστήριο κατέθεσε και ένα στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού η οποία, όπως δήλωσε, το 2016 συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε σόου.

Η μάρτυρας, που όσα ισχυρίστηκε αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, είπε στο δικαστήριο πως βίωσε άγρια σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δυο φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας υποστήριξε ότι δέχθηκε άσεμνες εκφράσεις καθώς έζησε σοκαριστικές κινήσεις από τον γνωστό ηθοποιό. Περιέγραψε με λεπτομέρειες ένα περιστατικό που φέρεται να έγινε στο καμαρίνι και ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος την παρενόχλησε και μέσω κλήσεων και μηνυμάτων. 

Όπως είπε η γυναίκα, είχε ενημερώσει για τα δύο περιστατικά στέλεχος αλλά και τον ιδιοκτήτη του καναλιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μάρτυρας κατέθεσε ότι μίλησε για όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν παρακινημένη από τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν δημόσια τον θιασάρχη. «Αν το κάνουν εκείνες θα πρέπει να το κάνω και εγώ σκέφτηκα... Κάλεσα τον φίλο μου, τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και εκείνος μου είπε να καλέσω την κυρία Παπαχαραλάμπους προκειμένου να με φέρει σε επαφή με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής».

Αφού προχώρησε στην καταγγελία, κατέθεσε η μάρτυρας, η σύζυγος του κατηγορούμενου αρνιόταν να μιλήσει σε δημοσιογράφους του καναλιού «γιατί εκεί μέσα έχετε ένα φίδι κολοβό... μια κοκκινομάλλα που πήγε να μας κλείσει το σπίτι». Σύμφωνα με τη γυναίκα, αφού η ίδια «μίλησε», ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε σε τηλεοπτικό παραγωγό ότι «τον έκοψα από δουλειά και ότι ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του και του δημιουργούσα πρόβλημα».

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε την κλήτευση του στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού που η μάρτυρας δήλωσε ότι ενημέρωσε. Στο αίτημα συναίνεσε και η Πολιτική Αγωγή η οποία ζήτησε να κληθεί και ο ιδιοκτήτης του καναλιού

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή (25/11) με την εξέταση της κ. Δροσάκη.