Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε 40χρονη μητέρα θα χτυπά η καρδιά της Εμμανουέλας που εξέπνευσε σε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Σε 40χρονη μητέρα θα χτυπά η καρδιά της Εμμανουέλας που εξέπνευσε σε τροχαίο
Μια 40χρονη μητέρα ενός παιδιού, που ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης κι έναν άνδρα, που για αρκετό καιρό περίμενε στη λίστα του Ιπποκράτειου, «σώζει» με τον θάνατό της η 21χρονη Εμμανουέλα, που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη μετά το χτύπημα, που δέχτηκε από ΙΧ στην Εγνατία, με οδηγό έναν 26χρονο.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η καρδιά της κοπέλας θα χτυπήσει ξανά στην 40χρονη μητέρα, ενώ το ήπαρ της θα το λάβει o άνδρας, που βρισκόταν σε αναμονή, στο Ωνάσειο και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο αντίστοιχα. Οι πρώτες αυτές μεταμοσχεύσεις άρχισαν μετά την ολοκήρωση της λήψης των οργάνων της νεαρής και, σύμφωνα με τους γονείς της, ήταν δική της επιθυμία να χαρίσει ζωή σε εκείνους, που το έχουν ανάγκη. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα όργανα, οι κερατοειδείς χιτώνες θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, για να εξεταστεί σε ποιους θα μεταμοσχευτούν. Τα νεφρά, υποβάλλονται σε τεστ, για να βρεθούν συμβατοί λήπτες. Τέλος, οι πνεύμονες της κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το πορτοφόλι της άτυχης κοπέλας, το οποίο και περιείχε το πόσο των 1.500 ευρώ. Οι γονείς της έχουν αναφέρει το γεγονός στις αρχές, με τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Νίκο Ρουσόπολου να δηλώνει πως «Έχει καταγράφει το συγκεκριμένο περιστατικό στην δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η υπόθεση αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις και να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα» .