Ελλάδα

Κυνήγησε την αδελφή του στις σκάλες, η 54χρονη τραυματίστηκε και κατέληξε στο χειρουργείο

Κυνήγησε την αδελφή του στις σκάλες, η 54χρονη τραυματίστηκε και κατέληξε στο χειρουργείο Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
«Υπάρχουν προηγούμενα περιστατικά βίας σε βάρος μου και φοβήθηκα», κατήγγειλε η 54χρονη που έπεσε από τις σκάλες.

Ένας 52χρονος κυνήγησε την αδελφή την αδελφή του στις σκάλες της πολυκατοικίας, προκειμένου να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση, με συνέπεια εκείνη να πέσει, να τραυματιστεί στο πόδι και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά την καταγγελία της 54χρονης- η οποία υπέστη τριπλό κάταγμα στο πόδι- το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση τον αδελφό της, με τριετή αναστολή.

Η 54χρονη, που προσήλθε στο δικαστήριο με αμαξίδιο- κατέθεσε ότι έσπασε το πόδι της σε τρία σημεία εξαιτίας της πτώσης της στις σκάλες και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Όρμησε προς τα επάνω μου φωνάζοντας “έλα εδώ εσύ, δεν θα πας πουθενά” και έτρεξε προς το μέρος μου. Έφυγα γρήγορα από το διαμέρισμά που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο. Άρχισα να κατεβαίνω τρέχοντας από τις σκάλες πηδώντας πέντε πέντε τα σκαλιά, ενώ εκείνος με καταδίωκε και φώναζε. Υπάρχουν προηγούμενα περιστατικά βίας εις βάρος μου και φοβήθηκα», περιέγραψε η 54χρονη.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι κυνήγησε την αδελφή του. Είπε ότι την ακολούθησε «γρήγορα» ενώ εκείνη κατέβαινε τις σκάλες. «Ήταν μια αντανακλαστική κίνηση και όχι κυνηγιού, εκείνη έτρεχε με λύσσα ενώ της είχα ζητήσει κάτι τόσο απλό, κρατούσα την υπεύθυνη δήλωση στο χέρι μου. Στα τελευταία σκαλιά την είδα να κάνει ένα “χαριτωμένο” πήδημα. Πήδηξε το τελευταίο σκαλί και έπεσε όπως πέφτουν οι αθλητές, σαν μπαλαρίνα. Εγώ δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να προκαλέσω βία ή να πιέσω μια κατάσταση», είπε στην απολογία του, σύμφωνα με το ΑΠΕ.