Ελλάδα

Σέρρες: Σε λειτουργία από Δευτέρα το σχολείο που σκοτώθηκε ο 11χρονος, με προσωρινό σύστημα θέρμανσης

eurokinissi eurokinissi
Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη στον λέβητα και σκοτώθηκε ο 11χρονος Βασίλης θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα.

«Από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου.


«Ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας»

Συντετριμμένος είναι ο δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου για τον χαμό του 11χρονου μαθητή από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο που σημειώθηκε την Δευτέρα στις Σέρρες .

Ο δάσκαλος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού δυστηχήματος, με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στους δημοσιογράφους τις στιγμές της έκρηξης. Όπως είπε ένα σύννεφο σκόνης σηκώθηκε ενώ τα παιδιά ήταν πεσμένα στο έδαφος.

«Την έχω την εικόνα μπροστά μου, πώς θέλετε να είμαι;» είπε αρχικά ο εκπαιδευτικός.

Σε ερώτηση εάν ο Βασίλης ήταν δικός του μαθητής απάντησε: «του σχολείου, όλων και παιδί όλων μας».

«Ήμουν μπροστά. Εκείνη την ώρα είχα βγάλει το μικρό παιδί για να παίξει, δεν τον έπαιζαν οι άλλοι γιατί ήταν μικρότερος. Το έβγαλα να παίξει και μετά από λίγο έγινε. Στην πόρτα μπροστά», συνέχισε ο δάσκαλος.

Το παιδί θα είχε σωθεί, αν η πόρτα που εκτοξεύθηκε από την έκρηξη στο σχολείο «περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά», είπε ο θείος του 11χρονου που έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο θείος του παιδιού είπε ότι η βαριά σιδερένια πόρτα εκσφενδονίστηκε και χτύπησε πρώτα σε έναν τοίχο και από εκεί κατευθύνθηκε στο σημείο που ήταν ο 11χρονος και τα άλλα δύο παιδιά, στα οποία έπεσε με δύναμη.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, ο 11χρονος είχε ζητήσει να μην πάει στο σχολείο την ημέρα της τραγωδίας, καθώς όπως ανέφερε δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Ακόμη, ο θείος του άτυχου 11χρονου επιβεβαίωσε ότι η 7χρονη αδελφούλα του Βασίλη, ο οποίος ήταν ο σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ήταν στο προαύλιο του σχολείου και έψαχνε να τον βρει μέσα στον πανικό που επικράτησε, ενώ παρέμενε δίπλα του μόλις παρέλαβε το παιδί το ασθενοφόρο, με τον θείο να λέει χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη».