Ελλάδα

Για έκτη ημέρα σε καταστολή ο 16χρονος Ρομά: «Σφαίρα στο κεφάλι» το εύρημα του ιατροδικαστή

Για έκτη ημέρα σε καταστολή ο 16χρονος Ρομά: «Σφαίρα στο κεφάλι» το εύρημα του ιατροδικαστή
Η οικογένεια του 16χρονου παιδιού που έχει τραυματιστεί σοβαρά, μέσω του δικηγόρου της, ζήτησε να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη με κατηγορούμενο τον 34χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται για έκτη ημέρα και παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον ανήλικο.

Σημείωνεται πως νέος γύρος έντασης επικράτησε χθες το βράδυ σε διάφορους καταυλισμούς Ρομά, με διαμαρτυρίες για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονο ομόφυλού τους από τον 34χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα χθεσινά επεισόδια ήρθαν λίγες ώρες μετά την απολογία του αστυνομικού και την απόφαση για κατ'οίκον περιορισμό του μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκισή του.

Ένταση επικράτησε εχθές το απόγευμα, στον οικισμό των Ρομά Αγία Σοφία, στη δυτική Θεσσαλονίκη.