Ελλάδα

Καραϊβάζ: Αναφορές για απόρρητη έκθεση ερευνών - Διαψεύδει ο Θεοδωρικάκος

Καραϊβάζ: Αναφορές για απόρρητη έκθεση ερευνών - Διαψεύδει ο Θεοδωρικάκος
Με κατηγορηματικό τρόπο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει δημοσίευμα που κάνει λόγο για απόρρητη έκθεση για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Νέα στοιχεία έχουν περιέλθει στα χέρια της αστυνομίας όσον αφορά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, υποστηρίζει κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, στοιχεία όμως που δεν είναι αρκετά για να συγκροτηθεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αρχές, βρίσκονται κοντά στον εντολέα του συμβολαίου θανάτου κατά του δημοσιογράφου, ενώ αναφορές της ίδιας εφημερίδας, έκαναν λόγο για απόρρητη αναφορά σχετικά με τις εξελίξεις των ερευνών, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Διαψεύδει ο Θεοδωρικάκος

«Διαψεύδεται κατηγορηματικά δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση

"Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδεται κατηγορηματικά δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο υπουργός έχει ζητήσει να ενταθούν οι έρευνες από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να βρεθούν οι ένοχοι, όπως ισχύει και σε κάθε ανοιχτή εγκληματική υπόθεση".

Το δημοσίευμα της Realnews

Όπως ανέφερε στο δημοσίευμα της η Realnews, συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, μετά από πολύμηνες έρευνες στο σκοτάδι και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, ξαφνικά προέκυψε ένα δεδομένο που έδωσε κατεύθυνση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται οτι οι δράστες που σκότωσαν τον Καραϊβάζ ήταν τουλάχιστον δύο. Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ. Ο οδηγός φορούσε κράνος ή σκούφο. Ο συνεπιβάτης κουκούλα φούτερ στο κεφάλι, χειρουργική μάσκα… COVID. Και οι δυο φορούσαν ρούχα "στρατιωτικού" χρωματισμού. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση, τουλάχιστον 13 φορές, με πιστόλι των 9ΜΜ, που φέρεται να είχε σιγαστήρα. Οι 10 βολίδες έπληξαν τον δημοσιογράφο, με τον δράστη να δίνει και χαριστική βολή.