Ελλάδα

Συνελήφθη ο «πιστολέρο» στο Αλιβέρι, πυροβόλησε το αστυνομικό τμήμα

Συνελήφθη ο «πιστολέρο» στο Αλιβέρι, πυροβόλησε το αστυνομικό τμήμα
Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο δράστης που το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε με καραμπίνα στο Αστυνομικό Τμήμα στο Αλιβέρι.

Μετά από έρευνες εντοπίστηκε η καραμπίνα πεταμένη σε χωράφι έξω από το Αλιβέρι και ήταν θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο δράστης, κάτι που έγινε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού τα σκάγια βρήκαν και έσπασαν τα τζάμια στο Αστυνομικό Τμήμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23:00 του Σαββάτου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Τα πρώτα στοιχεία έκαναν λόγο για ένα άτομο, το οποίο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο μία φορά και από απόσταση περίπου 30 μέτρων, το κτίριο του αστυνομικού τμήματος, σπάζοντας το εξωτερικό τζάμι της υπηρεσίας.

Από τον πυροβολισμό δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο δράστης κινήθηκε πεζός, αλλά δεν αποκλείεται να υπήρξε και συνεργός που να τον περίμενε πιο μακριά για να διευκολύνει τη φυγή του.

Στο σημείο κατασχέθηκε ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το evima πρωινές ώρες της Κυριακής σε χωριό έξω από το Αλιβέρι βρέθηκε πεταμένη σε χωράφι μια καραμπίνα, η οποία ίσως σχετίζεται με το περιστατικό της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου που έχουν αναλάβει την έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έστειλαν την καραμπίνα για έλεγχο στη Χαλκίδα.

Με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες, φέρεται πως ο δράστης παρακολουθούσε από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου το Αστυνομικό Τμήμα και «χτύπησε» την ώρα που υπήρχε μόνο ένα άτομο μέσα, για να μπορέσει εύκολα να εξαφανιστεί.

Από τους πυροβολισμούς έσπασαν τα τζάμια της αστυνομίας χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.